Kohorta u akciji za djecu Škabrnje

Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga organizira humanitarnu akciju za djecu Škabrnje. Osječka se Kohorta također pridružila ovoj akciji, čiji je cilj prodajom majica sakupiti sredstva za izgradnju igrališta za djecu Škabrnje.

Ova je akcija svojevrstan nastavak prethodne akcije – Hrvatski navijači Vukovaru, kada su se također skupljali dobrotvorni prilozi za vukovarske obitelji slabijeg imovinskog stanja. Tada su dvije godine za redom uprizorene navijačke povorke ulicama Grada Heroja. Ovoga puta klasičnog mimohoda neće biti, iako se planira skromnije okupljanje za sve koji su u mogućnosti doći. Humanitarna će akcija biti prvenstveno bazirana na prodaji majica sa natpisom Hrvatski navijači Škabrnji, no isto tako svi oni koji su u mogućnosti mogu sredstva uplatiti na žiro račun otvoren u OTP banci za potrebe akcije – 2407000-1500315194.

[span class=attention]Tijek akcije i sve dodatne informacije možete pratiti na FACEBOOK STRANICI[/span]

Navijači ovom gestom još jednom pokazuju da njihovo glavno oružje koje ih vodi kroz život nisu baklje i palice, već golemo srce, koje uvijek zna jače zakucati kada je to potrebno. Upravo u vrijeme kada se događaju tragikomične stvari u ovoj napaćenoj državi, poput nesuvislog zabranjivanja hrvatske trobojnice na stadionu Mamićevog Dinama, ili kada državne institucije slijepo prelaze preko spaljivanja istog barjaka u Vukovaru, navijači još jednom dokazuju kako znaju cijeniti iskonske vrijednosti – ljubavi prema Domovini i njezinim najmlađim sinovima i kćerima koji još uvijek nemaju adekvatno igralište u Škabrnji, dok im se uz kuće nalaze minska polja, za čije je razminiravanje novac završio tko zna gdje…


U nastavku donosimo priopćenje Koordinacije navijačkih udruga:

[important title=Proglas]Poštovani,

ovim putem želimo Vas obavijestiti da Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga pokreće humanitarnu akciju “Hrvatski navijači Škabrnji”. Radi se o humanitarnoj akciji u kojoj hrvatski navijači prikupljaju sredstva za izgradnju dječjeg igrališta u Škabrnji.

Svi ljudi dobre volje moći će doprinijeti ovom plemenitom cilju kupovinom prigodnih majica i drugih rekvizita s motivom akcije “Hrvatski navijači Škabrnji”, čiju će prodaju organizirati hrvatske navijačke udruge u svojim gradovima.

Pored prodaje rekvizita u hrvatskim gradovima, dobrotvorni prilozi se mogu uplatiti na žiro račun otvoren u OTP banci za potrebe humanitarne akcije (2407000-1500315194), a prodaja majica i prikupljanje dobrotvornih priloga biti će organizirano u Škabrnji 18.11. na prigodnom štandu povodom obilježavanja dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara.

Dvadesetogodišnjicu stradavanja Škabrnje obilježiti će i predstavnici hrvatskih navijačkih udruga zajedničkim polaganjem vijenaca i odavanjem počast žrtvama srpske agresije.

Humanitarna akcija trajati će do 25.11.2011., a sav prikupljeni novac hrvatskih navijača i njihovih prijatelja uplatiti će se direktno za izvođenje radova konstrukcije dječjeg igrališta.

Shodno tome, obraćamo se svim tvrtkama, organizacijama, udrugama, te pojedincima za pomoć. Sjetite se žrtve Škabrnje i pomozite nam podariti dječji osmjeh mjestu koje je toliko darovalo za našu slobodu!

I najmanji prilog je najveći, ako je od srca.

Hrvatski navijači[/important]

Tekst i foto: Marko Banić (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari