Sjednica GSV-a Grada Osijeka

Informacija o poslovanju i odnosu na relaciji uprava - radnici u Osječkoj pivovari d.d. iznesena je na 6. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Osijeka.

Informacija o poslovanju i odnosu na relaciji uprava – radnici u Osječkoj pivovari d.d. iznesena je na 6. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Osijeka.


Ivana Panak, direktorica Osječke pivovare d.d. je izvijestila Vijeće kako Osječka pivovara d.d. u prvih devet mjeseci 2011. godine posluje pozitivno i ostvaruje dobit. Pivovara uredno ispunjava sve svoje financijske obveze, a prodaja piva veća je za 2% u odnosu na prošlu godinu.

Očekujemo da će 2012 biti iznimno teška, no vjerujemo da će naše poslovanje biti stabilno zbog rezervi u novcu koje stvaramo. U narednom razdoblju posebnu pozornost ćemo posvetiti održavanju stabilnosti poslovanja društva. Plaće radnicima kao i sve dodatne naknade, redovito se isplaćuju, a između radnika i uprave postoji dijalog i nema nikakvih problema. Osječka pivovara neće i ne može prihvatiti ucjene neodgovornih pojedinaca vezano uz katalog radnih mjesta. Zaštiti ćemo sva a ne samo pojedina radna mjesta, i bit ćemo najpoželjniji poslodavac u gradu Osijeku, izjavila je Ivana Panak.

Grupa Osječka pivovara zapošljava 195 radnika, a  prosječna neto plaća u Pivovari je 4900 kn. Uz osnovnu plaću radnici dobivaju i putne troškove te dodatak za topli obrok u iznosu 732,50 kn, kao i druga davanja u skladu s kolektivnim ugovorom. Osječka pivovara d.d. počela je uvoditi standard ISO 9001, te nastavlja s daljnjim pripremama za usklađivanje s pravilima Europske unije.
Dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak i drugi članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Osijeka iskazali su svoje zadovoljstvo dobivenim informacijama, jer je glavni interes GSVa Grada Osijeka ostvarivanje svih materijalnih prava radnika, te rast prodaja piva.

U Osijeku je danas 8.100 nezaposlenih osoba i uvjeren sam da bi mnogi od njih rado pripadali ovoj grupi od 195 radnika koji redovno primaju plaću u Osječkoj pivovari, i to dobru plaću, kao i sve druge dodatke na plaću. Kako sam sudjelovao u mirenju između uprave i sindikata prije dvije godine, sindikati su me uvjeravali da će firma otići u stečaj za 3 mjeseca, da će prestati raditi za 6 mjeseci, a to je bilo prije dvije godine. Drago mi je čuti da firma i dalje radi, da se redovno isplaćuju plaće koje su dobre, a dijalog između uprave i sindikata treba biti nastavljen te se nadam da će u kratko vrijeme biti riješeno i nekoliko posljednjih detalja koji su i dalje otvoreni u pregovorima”, rekao je Ivan Vrdoljak.

Među ostalim, Anto Barukčić, pročelnik Područne službe HZZ-a upoznao je članove Vijeća o stanju nezaposlenosti i provođenju mjera za poticanje zapošljavanja na području grada Osijeka, istaknuvši kako je, prema podatcima s kraja rujna, u Osijeku nezaposleno 8180 osoba. Predstavljen je i projekt Tehnopolis Osijek, zatim EU projekti u cilju razvoja poduzetništva te informacija o mjerama za razvitak kontinentalnog turizma i mjestu grada Osijeka na turističkoj karti Hrvatske. Sjednicu je vodio Miroslav Šmit, predsjednik GSV-a.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari