FOTO: Do kraja godine biciklom do Retfale, a od ljeta i do Višnjevca

Predstavnici grada Osijeka na čelu sa gradonačelnikom Krešimirom Bubalom obišli su danas radove na izgradnji biciklističke staze od Rokove do Kanižlićeve ulice.

Prvi je to dio biciklističke staze koja za konačni cilj ima za spojiti se s Višnjevcem. Staza će se kretati s obje strane Strossmayerove ulice, a u prvoj fazi predviđeno je da ide do Kanžlićeve ulice. Uz samu stazu graditi će se i parkirna mjesta kako bi stanari imali prikladno mjesto za svoje metalne ljubimce.

Drugi dio staze graditi će se već početkom slijedeće godine, a prema riječima gradonačelnika dovršetak se očekuje već na ljeto.

Značajan je to čin za sve bicikliste iz zapadnoga dijela grada koji danas voze kroz uske ulice u Retfali ili po iznimno opasnoj Strossmayerovoj ulici.

Dugo čekamo biciklističku stazu koja je u Retfali i više nego nužna. Na biciklu sam praktički svakodnevno, čak i zimi, a kroz Retfalu se nekada vozim cestom, a nekada nogostupom. Kada vozim nogostupom, smetam pješacima koji se opravdano ljute, a na cesti se bojim za sebe jer vozači automobila ne paze na bicikliste. Biciklističku stazu tražimo godinama i da je odavno sagrađena bilo bi kasno. No, moramo biti zadovoljni što će taj problem napokon biti riješen – kaže Retfalčanin Bojan.

[important title=Novi tartan i asfalt na Srednjici]Kao jedna od investicija u 2012. godini najavljena je i nova tartan staza na popularnoj Srednjici. Ishabana je od učestaloga korištena pa je i zbog i sigurnosti svih korisnika (rekreativaca i škola) potrebna njezina žurna obnova. Isto tako igrališta koja danas za vrijeme i slabije kiše plivaju u lokvama vode dobiti će novi sloj asfalta na radost svih zaljubljenika hakla.[/important]

Tekst: T.Č./SiB.hr
Foto: M.Banić /SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari