Temeljita obnova Strossmayerove i pročelja HNK prioriteti u 2012.

Gradska četvrt Gornji grad izradila je prvu verziju plana kapitalnih investicija u koje bi Grad trebao uložiti sredstva iz proračuna u 2012. godini.

Plan sadrži ukupno 21 investiciju te predviđa njihovu potpunu ili djelomičnu realizaciju do 2013. godine. Na prvom mjestu liste nalazi se rekonstrukcija Strossmayerove ulice od Trga A. Starčevića do Retfale, potom rekonstrukcija kolnika i kanalizacije u Naselju Ljube Babića te uređenje pročelja zgrade Gradske četvrti Gornji grad u Waldingerovoj ulici.

Među kapitalnim je investicijama i uređenje pročelja zgrade HNK u suradnji s Ministarstvom kulture, uređenje parkirališta i sanacija divljih garaža u Naselju Stanka Vraza, sanacija ceste u Našičkom naselju, izmještanje autobusnog stajališta s lokacije Gajev trg te rušenje južnog zida bivše vojarne Gaj.

Plan realizacije kapitalnih investicija za 2012. godinu obuhvaća i obnovu nogostupa Ilirske ulice s obje strane od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Kanižlićevom ulicom, rekonstrukciju ceste i nova parkirna mjesta na Vij. Josipa Kozarca, rekonstrukciju nogostupa i kolnika na Šeperovom šetalištu od broja 1 do 8, obnovu Klanca te rekonstrukciju kolnika u Ružinoj, Zadarskoj i Rokovoj ulici. Grad bi u GČ Gornji grad trebao investirati u gradnju novog dječjeg igrališta, nogostupa i spoja s promenadom na Gornjodravskoj obali, kao i u spoj Solarskog trga i Gornjodravske obale u formi postavljanja rukohvata na postojeće stubište. Planira se rekonstrukcija kapilarne vodovodno-kanalizacijske mreže u Ružinoj ulici te nastavak radova na vodovodnoj mreži u Hebrangovoj ulici i Našičkom naselju.

Nastavak rekonstrukcije kanalizacijske mreže očekuje se i u Splavarskoj ulici, a poboljšanje postojećeg infrastrukturalnog stanja na južnoj strani Reisnerove ulice od kružnog toka do Zrinjevca te na sjevernoj strani Gundulićeve od Sunčane do Županijske. Iz GČ Gornji grad ističu i kako će u 2012. godini tri investicije sigurno biti realizirane. Riječ je o rekonstrukciji Trga slobode, koja je već počela, rekonstrukciji Parka Zrinjevac te projekt novog mosta na rijeci Dravi.

Prioriteti iz proračuna četvrti

Kada je u pitanju proračun četvrti, lista “želja” za 2012. godinu također je gotova. Sredstva dobivena iz proračuna Grada utrošit će se na održavanje javne rasvjete u Ružinoj i Adamovićevoj ulici; održavanje i gradnju nogostupa u Rokovoj, Dubrovačkoj, Zadarskoj, Hebrangovoj, Pejačevićevoj, Školskoj, Gundulićevoj, Paradžikovoj i Andrićevoj ulici, te na području Sakuntala parka; na održavanje postojećih i gradnju novih dječjih igrališta na Gornjodravskoj obali, Vij. Gorana Zobundžije, bajeru uz Našičkog naselje, te na raskrižju Dubrovačke i Kranjčevićeve ulice; na uređenje zelene površine na Vij. Ljube Babića. Plan je izmjestiti autobusno stajalište s Gajevog trga te srušiti južni zid bivše vojarne Gaj.

Tekst: Ivana KUKIĆ SOLAR (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari