Počinje potraga za novim vizualnim identitetom Tvrđe

Počela je potraga za jedinstvenim vizualnim identitetom barokne jezgre grada - Tvrđe.

Nakon što je izrađen natječajni elaborat, Agencija za obnovu i razvoj osječke Tvrđe pokreće natječaj za izradu vizualnog identiteta kroz koji bi Tvrđa trebala dobiti jedinstveno obilježje uz koje bi bila prepoznata u široj regiji.

Natječaj, između ostaloga, obuhvaća oblikovanje sve urbane opreme Tvrđe; od natpisa naziva ulica i oblika kućnih brojeva, preko ploča o povijesti pojedinih tvrđanskih objekata i cjelina, do klupa, oglasnih paona, stalaka za bicikle, jarbola, rasvjetnih tijela… čak i stabala. Očekuje se kako će natječaj biti raspisan do kraja godine, a okončan u veljači.

Najbolje rješenje, doznajemo, bit će nagrađeno s 20.000 kuna, dok će druga i treća nagrada iznositi 15.000, odnosno 10.000 kuna.

Na neki način riječ je i o potrazi za svojevrsnim logom, određenim prepoznatljivim elementom koji će oslikati povijest Tvrđe. Međutim, ne tražimo repliku povijesti, nego ju želimo objediniti s modernijim pristupom“, rekla nam je dogradonačelnica Danijela Lovoković, koja je ujedno i članica stručnog ocjenjivačkog suda.

Tekst: M.Mi. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari