U svibnju 2013. Osijek će dobiti aquapark vrijedan 54 mil. kuna

Kada smo prvi put, dok je cijela priča još bila u povojima, objavili kako strani investitori žele na području Copacabane graditi veliki vodeni park kakav je prosječni Hrvat vidio samo na televiziji, među građanima je prevladavala skepsa.

Kada smo prvi put, dok je cijela priča još bila u povojima, objavili kako strani investitori žele na području Copacabane graditi veliki vodeni park kakav je prosječni Hrvat vidio samo na televiziji, među građanima je prevladavala skepsa.

Međutim, korak po korak, u tišini, priča se razvijala, a jak temelj uvjerenju da će Osijek za 18 mjeseci uistinu dobiti zabavnu atrakciju europske razine udaren je prije nekoliko dana – inozemni investitor osnovao je tvrtku u Osijeku. Kako doznajemo, tvrtka se zove “Vodeni park”, a njezinu osnutku prethodilo je nekoliko uzajamnih posjeta lokalne uprave i investitora.

Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak objašnjava što znači osnivanje tvrtke.

 “To znači da taj projekt neće stati, da će Osječani u ljeto 2013. godine imati mogućnost uživati u prvom akvaparku u ovom dijelu Europe i da će naš grad biti obogaćen za još jedan vrijedan sadržaj. Prije šest mjeseci definirali smo rokove za svaki korak u realizaciji ovog projekta, a jedan od njih bio je i taj da investitor do kraja ove godine osnuje tvrtku u Osijeku. Taj je rok ispunjen, uvjeren sam da će biti ispunjeni i svi ostali. Nećemo dozvoliti da taj projekt stane”, kaže.

Prema našim saznanjima, sljedeći je korak (rok) taj da se do ožujka isparcelira područje Kopike; nadležni moraju izdvojiti dio koji će ostati u javnoj uporabi i onaj na kojemu će se graditi akvapark. Tijekom svibnja očekuje se raspisivanje natječaja za zakup ili koncesiju (o kojem će modelu biti riječ odlučit će gradska uprava), te do kraja ljeta potpisivanje ugovora s investitorima. Nakon završetka sljedeće kupališne sezone trebala bi započeti izgradnja, čiji je završetak točno definiran – 1. svibnja 2013. godine. Inače, procjenjuje se kako je projekt vrijedan više od 54 milijuna kuna.

[blockquote]50 sezonaca svako ljeto
Ideja je, inače, stigla iz španjolske tvrtke Action Park, a u Osijeku ju je predstavio generalni direktor Alfonso Ribarrocha. Osnovni je cilj akvapark uklopiti u postojeće okružje Kopike; sačuvala bi se većina stabala te pješački koridori. Na sjeverozapadnom dijelu bilo bi parkiralište, a sportski tereni premjestili bi se na područje kod restorana koje će i dalje biti javno kupalište. Na zapadnoj strani trebao bi biti adrenalinski najzanimljiviji dio parka – koloplet tobogana (čak 15 “cijevi”) koji bi se uzdizao više od 20 metara u zrak. Istočni, veći dio parka bit će namijenjen obiteljima i mališanima. Desetak osoba bi bilo stalno zaposleno, a park bi zapošljavao i 50-ak sezonaca.[/blockquote]

VIDEO:


TEKST: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari