Otvorena “S cesta”

Završeni su radovi na izgradnji dugo najavljivane "S ceste" - spojne ceste Svilajske i Mandićeve ulice.

Završeni su radovi na izgradnji dugo najavljivane “S ceste” – spojne ceste Svilajske i Mandićeve ulice.
Cesta koja je duga nešto manje od dva kilometra vrijedna je 8 milijuna i 827 tisuća kuna s PDV-om, Županijska uprava za ceste sufinancirala je taj iznos s oko 4,5 milijuna kuna, a ostatak troškova podmirio je Grad Osijek.
Početak ceste je na nadvožnjaku kod Portanove a završetak na Mandićevoj, u neposrednoj blizini Avenu Malla, odnosno Sportske zračne luke, stoga će ova cesta povezati i dva najveća osječka trgovačka centra.

Nova cesta ima nogostup, zeleni pojas, javnu rasvjetu te dakako biciklističku traku. U svojoj namjeni trebala bi prvenstveno imati ulogu rasterećenja ulice Sv. Leopolda Bogdana Mandića, lakšeg povezivanja istoka i zapada grada, a cesta prolazi i kroz prostor buduće poslovne zone.

Uz S cestu nastaje i motocross staza. Dužina staze je 1500 metara, a do sada je izgrađeno oko 700 metara staze s 8 skokova. Mislili smo da će se izgradnjom S ceste dobiti više zemlje koja je potrebna za našu stazu, no i unatoč tome snalazimo se na razne načine, pa nam građevinske firme dovoze kamione zemlje –  rekao je predsjednik kluba Motosport Osijek Marijan Martinušić. Ističe kako projekt financiraju iz različitih izvora, ali najvećim dijelom pomaže im Grad Osijek.

POGLEDAJTE: Izgrađeno više od 50% motocross staze u Osijeku

VIDEO:


IZVOR: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari