Obnova pročelja Franjevačkog samostana u Tvrđi

Prošle godine započeli su radovi na obnovi pročelja Franjevačkog samostana u Osijeku. Novce su osigurali Franjevci ali pomogao i grad Osijek. Radovi su u tijeku, a završetak je planiran za iduću godinu.

Prošle godine započeli su radovi na obnovi pročelja Franjevačkog samostana u Osijeku. Novce su osigurali Franjevci ali pomogao i grad Osijek. Radovi su u tijeku, a završetak je planiran za iduću godinu.

Nešto malo manje od 800.000 kuna uložit će se za obnovu sjevernoga i zapadnoga pročelja Franjevačkog samostana sv. Križa u Tvrđi. Novce za obnovu uložili su franjevci ali i grad Osijek koji je do sada uložio 30.000 kuna te danas darovnicom darovao još 50.000. Samostan i franjevačka crkva, spomenici su najviše kulturne i vjerske vrijednosti kao i čitava osječka Tvrđa, pa su i konzervatorski radovi na ovom objektu zahtjevni.

OBNOVA NOGOSTUPA

Nešto manje zahtjevni ali Osječanima važni, radovi su i koji se izvode u Kapucinskoj ulici, uz park Sakuntala.
Naime, u tijeku je asfaltiranje i proširenje nogostupa te označavanje biciklističke staze na dionici dugoj 90 metara, a za što je iz proračuna osigurano oko 70.000 kuna.
Asfaltiranje staza unutar parka u planu je iduće godine. Gradska uprava zadovoljna je obavljenim poslovima u ovoj godini što se tiće obnove nogostupa, cesta i biciklisitičkih staza, no nezadovoljna kulturom ili bolje rečeno nekulturom pojedinaca.

Naime, nakon što su uloženi novci za bojanje svih stupova rasvjetnih tijela,  i dalje ima pojedinaca koji ta mjesta koriste za reklamiranje. No, takvi neće proći nekažnjeno.

Ne samo da će ih nazvati, nego i kazniti. Jer za oglašavanje postoje određena mjesta, a to sigurno nisu stupovi rasvjetnih tijela.

Tek kada građani shvate da je riječ o zajedničkoj imovini, bit ćemo zadovoljni. Nije nam u cilju kažnjavanje već zadovoljstvo građana izgledom svojega grada – istaknuo je Bubalo.

VIDEO:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari