Prihvaćen proračun Grada Osijeka za 2012. godinu

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka, s 15 glasova za i 6 protiv prihvaćen je Proračun Grada Osijeka u iznosu 494.885.000,00 kn.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka, s 15 glasova za i 6 protiv prihvaćen je Proračun Grada Osijeka u iznosu 494.885.000,00 kn.

Iako su mišljenja pojedinih vijećnika bila da je proračun za iduću godinu transparentan i štedljiv, ali da je upitno hoće li se moći ispoštovati prihodovna strana, bilo je i onih koji su tvrdili da je razvojan te da je u ovome trenutku jedini realan.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo svima se zahvalio na konstruktivnoj raspravi i sugestijama.

Povrata poreza sljedeće će godine biti nešto manje, ali je bitno da imamo veći broj zaposlenih nego li prije godinu dana“, istaknuo je Bubalo te dodao kako je jasno da je Proračun u ovome trenutku itekako realan, ali će sigurno ovisiti o makroekonomskom okruženju, bankama i politikama države.

POGLEDAJTE: Osijek 2012: Trg Slobode, Trg Jug 2, Srednjika, Tvornica Etanola, Zrinjevac…

Gradonačelnik Bubalo za prvi dio iduće godine najavio je da Grad Osijek ne planira poskupljenja, a samohranim roditeljima smanjit će cijene vrtića.

Ovomu treba dodati i nove mjere populacijske politike kojima se pomaže mladim obiteljima i onima kojima je najteže. Grad Osijek itekako osjeća trenutak, ali i predviđa što će se u Hrvatskoj događati sljedeće tri godine“, naglasio je osječki gradonačelnik.

{edocs}proracun_osijek_2012.pdf,495,495,link{/edocs}

Tekst/foto: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari