Snijeg iznenadio građane, ali ne i nadležne službe

Promjenjivo i maglovito jesensko vrijeme zamijenio je prvi ovosezonski snijeg. Dok su najmlađi uživali u zimskim radostima, odrasli su se prihvatili čišćenja nogostupa i automobila, a prvi snijeg spremno su dočekale i gradske i županijske službe zadužene za čišćenje prometnica.

Ekipe Unikoma i Cestinga snijeg su spremno dočekale s više nego dovoljnim količinama soli. Na terenu su proveli cijelu noć tako da su većinu građana ujutro dočekale potpuno očišćene ceste.

Zaposleni su bili i komunalni redari koji su danas obilazili grad, a iako nisu ispisivali kazne, građane su usmeno ili pismeno upozoravali da očiste ispred svojih kuća.
Kazna za fizičku osobu koja ne očisti snijeg ili led ispred svojeg doma je 500 kuna, pravne osobe morat će platiti 2500, a obrtnici 800 kuna.

U gradskoj upravi pozivaju građane koji stanuju u uskim ulicama da vode računa gdje parkiraju automobile kada padne snijeg.

Iako je neke prvi snijeg oduševio, oni koji su očekivali bijeli Božić vjerovatno će se razočarati jer snijeg se već počeo topiti, a meteorolozi ne mogu sa sigurnošću reći kada će pasti novi.

 U danima koji su pred nama treba računati na promjenjivu naoblaku, vjetrovito vrijeme te kratkotrajne oborine uglavnom u obliku susnježice, pogotovo sutra i na Badnjak. Od Božića prema kraju godine očekuje se stabilno vrijeme s maglom ili niskim oblacima te temperaturom od minus dva do plus tri.

 {youtube}czVUOxKqJhU{/youtube}

Tekst: STV
Foto: M.Banić (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari