VIDEO: U Osijeku sve manje sivih i oronulih zgrada

U gradu na Dravi sve je manje sivih i oronulih zgrada. Osječki "Četverolist", neboder "Drava" ili pak "crveni" neboder na Trgu Slobode samo su neki od posljednjih primjera obnove starih gradskih ljepotica.

Zahvaljujući povoljnim uvjetima Zavoda za stanovanje, sve više zgrada u Osijeku dobivaju nov, svjež izgled, a stanari bolju kvalitetu života.

Samo ove godine, putem Zavoda za stanovanje obnovljeno je 39 zgrada, dok su u tijeku radovi na još 8 pročelja. Ovo je najuspješnija godina od početka ovog projekta 2006. godine, istaknuo je direktor Zavoda, Darijan Rudan.

Zahvaljujući tako povoljnoj kamati, sve se više suvlasnika odlučuje na uređenje svojih zgrada. Za one koji se još uvijek dvoume, treba reći kako su uvjeti kreditiranja dodatno olakšani. Rudan ističe kako je za pokretanje postupka obnove, odnosno za dobivanje kredita, sada dovoljno prikupiti 60 posto potpisa suvlasnika zgrade.



Obnovu pročelja neki su izgleda shvatili kao zabavu, pa u gradu možemo vidjeti zaista šarolike zgrade. Tom se problemu doskočilo tako da suvlasnici više ne mogu “na svoju ruku” birati boju svoje zgrade.

Koju god na kraju boju izabrali ili odobrili, manje je bitno, jer stanari, ali i sugrađani svakom obnovom dobivaju novu, ljepšu i sigurniju zgradu. A takvih obnovljenih zgrada u Osijeku je od početka projekta više od 2 tisuće, na čemu se dakako neće stati.

VIDEO:


Tekst: STV

 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari