BIOS – Izgradnja nove hale – 228 novih radnih mjesta

U sklopu programa IPA, komponenta IIIC, shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu - operativni program regionalne konkurentnosti, Poduzetničkom inkubatoru BIOS d.o.o. odobren je projekt izgradnje modularne hale, ukupne vrijednosti 1.391.050,62 eura.

Projekt je predstavljen na konferenciji za novinare u kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Krešimir Bubalo, rekavši kako je riječ o realnom projektu koji će povećati zaposlenost. Odobrena bespovratna financijska sredstva za ovaj projekt iznose 999.887,19 eura. Ostatak iznosa financirat će Grad Osijek, koji sufinancira 25,07 % ukupne vrijednosti projekta, odnosno 348.750,63 eura, dok će Poduzetnički inkubator BIOS sudjelovati s 42.300,00 eura.

BIOS će u roku od jedne godine dobiti 1873m2 dodatnog prostora prilagođenog i opremljenog za primanje većinom tehnološki orijentiranih tvrtki, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti.

Osim izgradnje i povećanja prostornih kapaciteta, projektom će se dodatno osposobiti stručnjaci za pružanje usluga zaštite intelektualnog vlasništva te će biti razvijen i virtualni inkubator kojim će se usluge BIOS-a moći lakše ponuditi i onim poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru.

Dugoročno, ovim se projektom planira da će tvrtke koje posluju unutar inkubatora stvoriti 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina, dodao je direktor BIOS-a Tomislav Šerić.

TEKST: Blaženka Alerić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari