Osječka tržnica: Još jedna uspješna godina

Jedna od gradskih tvrtki Grada Osijeka koja prošlu godinu može ocijeniti uspješnom je i Tržnica d.o.o. U 2011.-oj ispunili su sve planove i očekivanja koja su zacrtali, kapaciteti su bili popunjeni do 98 posto, a ostvareno je 100 posto planiranih prihoda, uz brojne investicije.




U financijskom smislu osječka Tržnica ostvarila je gotovo identičan rezultat kao u 2010.-oj godini, što je s obzirom na krizu i recesiju odličan rezultat, kaže direktor Tržnice Željko Krivić. U prošloj godini za investicije i poboljšanje uvjeta rada korisnika utrošeno je dva milijuna kuna.

Među neplaniranim troškovima u prošloj godini bilo je i smanjenje prihoda zbog smanjenja najamnine. Naime, u dogovoru s komitentima, a pogotovo obrtnicima, najamnine su smanjene za 33%. Za uvođenje sustava čuvanja objekata izdvojeno je 100 tisuća, kao i za sustav ekološkog zbrinjavanja komunalnog otpada. U tijeku su i radovi na izmjeni električnih instalacija na auto tržnici vrijednosti 150 tisuća.

U osječkoj Tržnici u tijeku su i dva velika projekta energetske učinkovitosti: Prvi je sustav zagrijavanja i distribucije sanitarne vode koji će smanjiti potrošnju električne energije za 360 tisuća kilovatsati.



No, iako Tržnica dobro posluje, veliki mač nad glavom su joj poteškoće u tekućoj likvidnosti. Problem je povrat kredita za investiciju u nadstrešnicu i kioske na tržnici gdje je u zadnjih šest godina investirano preko sedam i pol milijuna kuna. “Preko četiri milijuna već je vraćeno, no oko tri milijuna koji nedostaju opterećuju tekuće poslovanje Tržnice. Zato u 2012.-oj neće biti većih investicija, već će cilj biti zadržati trenutačni nivo aktivnosti“, zaključuje direktor Krivić.

[span class=camera]GALERIJA: Osječka glavna tržnica[/span]

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari