Policija pronašla 200 bicikala po koje nitko ne dolazi

Kradljivci bicikala tijekom prošle godine zadavali su ozbiljne glavobolje osječkim policajcima. Ipak, velik broj ukradenih bicikala je pronađen.

Rezultiralo je to neobičnom situacijom da u policijskim postajama na području Osijeka, ali i cijele PU osječko-baranjske, više od 200 bicikala čeka svoje vlasnike koji vjerojatno niti ne znaju, unatoč obavijestima preko medija, da im je nestalo prijevozno sredstvo pronađeno.

Ivana Delaš, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske, pozvala je građane da pogledaju fotografije pronađenih bicikala ne bi li možda pronašli baš svoj, onaj koji je bio ukraden.

Građani pronađene bicikle mogu pogledati na našoj internet stranici www.osjecko-baranjska.policija.hr, te kliknuti na “Pronađeni bicikli” u desnom donjem uglu. Ako prepoznaju svoj bicikl mogu se javiti u Policijsku postaju na čijem području je bicikl pronađen“, kaže glasnogovornica osječke-policije.

Kako kažu u policiji, kod njih se trenutno nalaze bicikli svih mogućih vrsta od onih najobičnijih pa do vrlo skupih modela. Inače, lani je tijekom ljeta gotovo svaki dan u Osijeku bio ukraden bar jedan bicikl, a nekada i više. Tako ih je do 8. kolovoza na području grada ukradeno čak 155. Policija je zbog toga pojačala svoj rad na otkrivanju kradljivaca.

Na autotržnici su se pregledavali bicikli koji su se ondje nudili na prodaju, a isto tako u samom središtu grada pojavio se veći broj policajaca, na mjestima gdje su se krađe najčešće događale. Bicikli se čuvaju u policiji godinu dana, a ukoliko se nitko ne javi vozila idu na javnu dražbu.

[blockquote]Ukraden i bicikl vrijedan 10.000 kn

Bicikli su se krali bili oni zaključani ili ne. Neki su se nalazili zaključani na stubištima u zgradama, neki u ulazima i podrumima, a neki su ukradeni s ulica… Nestajali su oni uobičajeni, ali i oni skupi modeli ovih vozila na dva kotača. Najskuplji bicikl, vrijedan 10.000 kuna, ukraden je početkom kolovoza prošle godine na glavnoj osječkoj tržnici.[/blockquote]

TEKST: S.Lacić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari