Integracija beskućnika, invalida, zlostavljanih…

Volonterski centar Osijek iza sebe ima uspješnu godinu, kaže Lejla Šehić Relić, voditeljica Centra, te naglašava kako su uspješno realizirane sve planirane aktivnosti promocije volonterstva.

Aktivnost volontera i zainteresiranost građana za naš rad vidimo na web stranici koja je u 2011. godini zabilježila 18.354 posjeta. Također, ove godine bilježimo povećan broj on-line prijava za volontiranjepa se tako preko web stranice za volontiranje prijavilo 214 građana s područja Slavonije i Baranje. U porastu je i broj onih koji traže volontere preko interneta“.

On-line burza volontera nalazi se na web stranici www.osvolonteri.hr, a baza volontera s novih 286 prijavljenih u 2011. godini sada ima 863 osobe. Jedan od značajnijih prošlogodišnjih projekata je i onaj nazvan “Jednake mogućnosti – inkluzivno volontiranje kao put prema integraciji i većoj zapošljivosti” realiziran u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva Smart, Volonterskim centrom Zagreb i Udrugom Mi.

Okupili smo 22 volontera, pripadnika društvenih skupina u riziku – socijalno isključene, beskućnike, žene žrtve nasilja, pripadnike nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, teže zapošljive osobe srednje i starije životne dobi te predstavnike šesnaest udruga i ustanova iz Osječko-baranjske županije u kojima su volonteri radili. Volontirali su kontinuirano tijekom cijele godine u 14 različitih udruga ili ustanova te na taj način odradili više od 2.000 volonterskih sati. Nakon završetka volonterskog angažmana, organizirana je završna radionica s namjerom osnaživanja i ohrabrenja ove skupine za izlazak na tržište rada“, objašnjava Šehić Relić.

[blockquote]www.osvolonteri.hr

Volonteri su radili i u ustanovama iz područja socijalne skrbi gdje su dugoročno uključeni u rad s prosječna dva sata tjedno u raznim kreativnim poslovima. Na taj način odrađeno je 4.000 sati volonterskog rada. Svi zainteresirani za volontiranje, plemeniti rad za koji ne traže materijalnu naknadu, mogu se informirati o radu Volonterskog centra Osijek na www.osvolonteri.hr.[/blockquote]

Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije)
Foto: osvolonteri.hr


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari