FOTO i VIDEO: Napadnuti hrvatski navijači u Novom Sadu

Veličanstvena pobjeda hrvatskih rukometaša nad vječitim rivalima Francuzima ostala je u sjeni mnogobrojnih incidenata koji su se večeras dogodili u Novom Sadu.

Naime na izlasku iz Novog Sada skupina od stotinjak maskiranih huligana napala je kolonu hrvatskih navijača upotrijebivši pri tome sve što im se našlo pod rukom: kamenje, šipke, sjekire…U incidentu je razbijeno nekoliko vozila od čega najviše osječkih registarskih oznaka.

Drugi incident dogodio se u Rumi nedaleko Novog Sada kada je u kombi hrvatskih navijača ubačena upaljena bengalka. Najgore je prošao navijač s ubodnim ranama koji je zbog ozbiljnosti ozljede odvežen u Novosadski uregentni centar. Ozbiljnost napada ukazuje kako je cilj bilo ozljediti (ubiti) putnike kombija.

“Parkirali smo u novinarskoj zoni pored dvorane SPENS koju je čuvalo nekoliko desetaka policajaca. Po dolasku u Bogojevo primjećujemo kako je auto izgreban ključem ,te išaran autolakom s ćirlićnom porukom: “Ubij Hrvoja”. Također smo primjetili kako nedostaje prednja registracijska tabilca” – rekao nam je ogorečeni predsjednik osječke HVIDRE Miljenko Kolobarić.

“Neshvatljivo je kako se to dogodilo na parkingu kojeg je osiguravalo desetak srpskih specijalaca” – rekao je Kolobarić.

Očito kako srpski radikalni navijači još uvijek ne mogu prihvatiti dolazak hrvatskih navijača u njihovu državu unatoč tome što se u dvorani SPENS nije zaorila niti jedna provokativna pjesma kojom bi “srpski navijači” bili isprovocirani.



Unatoč svemu hrvatski navijači spremaju invaziju za današnju utakmicu protiv Mađarske, a oni najhrabriji već razmišljaju kako nabaviti karte za vrlo vjerojatni beogradski ogled Hrvatske i Srbije.

{youtube}9kq5qabPWJw{/youtube}

Tekst i foto: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari