Nakon Trga slobode, obnovit će se i Trg Lava Mirskog

Gradska četvrt Gornji grad u prošloj je godini uspješno realizirala sve svoje prioritete, svi su radovi odrađeni u predviđenim rokovima, a sve važnije odluke vijećnici su donijeli jednoglasno.

To me raduje jer pokazuje da ne razmišljamo stranački, kao političari, već kao susjedi, odnosno da djelujemo osluškujući potrebe naših sugrađana. Odlično surađujemo sa službama gradske uprave, a koordiranom realizacijom naših prioriteta i projekta Grada dobivamo kompletno uređenje naše četvrti“, istaknuo je Gmajnić. Budžet četvrti ove će godine biti 674.000 kuna, a u ovoj godini planiraju se radovi (nogostupi, javna rasvjeta, dječja igrališta…) u Dubrovačkoj, Hebrangovoj, Pejačevićevoj, Gundulićevoj, Školskoj…

Bubalo je, također, istaknuo kako je riječ o četvrti u koju se dosta ulaže, pri čemu valja izdvojiti projekt obnove Trga slobode (vrijedan 28 milijuna kuna). Radovi će, dodaje gradonačelnik, biti gotovi do kraja godine, a najavljeno je i svojevrsni nastavak toga projekta.

Vodovod je prošle godine u toj četvrti odradio projekte vrijedne 9 milijuna kuna, a nakon završetka radova na Trgu slobode, obnovit će se i instalacije na Trgu L.Mirskog. Koordinirano, uz obnovu nogostupa, Grad planira hortikulturno uređenje toga područja te uređenje pročelja zgrade GČ-a. Rečeno je i kako je u središtu prazan samo jedan lokal u gradskom vlasništvu, pri čemu je istaknuto da je Grad, u namjeri da ne zjape prazni, cijene zakupa spustio i do 50 posto. Pohvaljeni su napori četvrti oko uklanjanja ruševnih i opasnih objekata, a čulo se kako još postoje problemi s autoškolama na Zrinjevcu. Zapadna strana tamošnjeg parka ove će se godine urediti, a govoreći o kapitalnim investicijama Bubalo je istaknuo kako je bitna suradnja s HŽ-om jer Grad želi uredan željeznički kolodvor. U skladu s time, asfaltirat će se Kačićeva i urediti okolno područje.

[span class=attention]Osijek 2012: Trg Slobode, Trg Jug 2, Srednjika, Tvornica Etanola, Zrinjevac…[/span]

[span class=attention]VIDEO: Trg slobode – virtualna šetnja[/span]

[span class=attention]VIDEO: Blato, cijevi, ograde, bageri i radnici na Trgu slobode[/span]

Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari