Trg Lavoslava Ružičke za nekoliko dana postaje pješačka zona

U veljači će odzvoniti parkiranju vozila na Trgu Lavoslava Ružičke i u Ulici Bartula Kašića kod glavnog željezničkog kolodvora.

Čim završi asfaltiranje zapadnog dijela Kašićeve, ondje će biti postavljeni zaštitni stupići i zapriječeno parkiranje ispod stepenica nathodnika, na Trgu Lavoslava Ružičke i oko njega koji je pješačka zona – najavljuje Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno-komunalno gospodarstvo i promet.

O zabrani parkiranja na širem području oko kolodvora govorilo se u više navrata u gradskoj upravi, a dogradonačelnica Danijela Lovoković upozoravala je da vozači zlorabe dozvolu za parkiranje na Trgu Lavoslava Ružičke, sagrađenom kao pješačka zona, parkirajući na rubnicima, ispod dizala i stepenica nathodnika.

Nastavi li se pogodno vrijeme za radove, ubrzo će biti onemogućeno parkiranje oko kolodvora, a parkirat će samo taksisti i invalidne osobe. Ostali vozači imat će na raspolaganju parkirališna mjesta u podzemnoj garaži Osijek-Koteksa, s kojim Grad Osijek ima ugovor o reguliranju prometa u mirovanju, a zbog nesavjesnih vozača bit će uveden red postavljanjem zaštitnih stupića – pojašnjava Kamenko.


Zbog novog autobusnog kolodvora, gradska uprava bila je obvezna riješiti promet u mirovanju u kolodvorskoj zoni te je sustavom naplate u 1. zoni obuhvaćena Reisnerova (od Zrinjevca do Radićeve), Zrinjevac (istok i zapad), Radićeva (od Reisnerove do Trga L. Ružičke) i Trg L. Ružičke. Cijena sata parkiranja, od 7 do 20 sati, u 1. zoni je 4 kune, povlaštena mjesečna karta stanara stoji 50, a pravnu osobu 300 kuna, dok je dnevna parkirna karta 72 kune.

[important title=Cijeli dan – deset kuna]
Cjelodnevno parkiranje u grijanoj podzemnoj garaži Osijek-Koteksa na novom autobusnom kolodvoru stoji 10 kuna, a sat parkiranja 3 kune, koliko će trebati izdvojiti za kraće parkiranje prilikom ispraćaja i dočekivanja putnika s kolodvora.[/important]

TEKST: Nevenka ŠPOLJARIĆ, Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari