Nakon pedeset godina ralica čisti Podravlje i Tvrđavicu

Stanovnici Lijeve obale više nisu odsječeni od grada, snijeg je očišćen, a ceste su prohodne.

Živim ovdje 50 godina i prvi put je ralica jučer prošla! Dečki su bili gotovi za tren, ja bih lopatao tri dana da uopće i mogu. Moja proteza otpadne čim dođe u dodir s vlagom, što znači da nisam mogao ni hodati po snijegu koji je napadao više od pola metra! Riječi su to Nurage Sejdinovića, stanovnika Lijeve obale koji je u ožujku 2009. godine ostao bez noge nakon što je nagazio na minu.

Nije Nuraga jedini stanovnik toga područja kojem je Unikom očistio put do prodavaonice, liječnika ili gdje drugdje. Štoviše, deseci učenika, ali i zaposleni koji koriste nogostup na dravskom mostu te se spuštaju nasipom do Lijeve obale, sad mogu odahnuti! Radove je inicirala Lucija Tadić, predsjednica MO Lijeva obala, rekavši kako je zadovoljna učinjenim.

Put kojim se kreću učenici bio je potpuno zaleđen, a na nasipu je bilo oko 70 centimetara snijega. Mario Mišetić i Ivo Soldo iz Unikoma riješili su ovu neugodnu situaciju nakon obilnih padalina. Ljudima to mnogo znači. Baka koja živi u sporednoj ulici plakala je od sreće kad je vidjela ralicu“, kaže Tadić.

Zadovoljne su i obitelji čije su kuće uz nasip u blizini Zoološkog vrta i koje su do prekjučer doslovce bile odsječene od svijeta! Tadić kaže da je razumljivo poštovanje prioriteta i čišćenje gradskih ulica, no vrlo je zadovoljna što Grad, odnosno Unikom nije zaboravio ni rubne dijelove Osijeka. Potvrdio je to i Mišetić, rekavši da je nakon sastanka u gradskim četvrtima i mjesnim odborima odlučeno da se očisti i nekoliko ulica izvan redovnog programa održavanja. Odnosi se to i na Sarvaš gdje je očišćen put do groblja da bi se mogli održavati pogrebi.


[blockquote]Javite Unikomu da očisti i vašu ulicu

Zimske službe i dalje rade bez odmora, na terenu je sva mehanizacija i ljudstvo. Nikola Ercegovac, šef stožera zimske službe Cestinga, kaže da su, unatoč novim centimetrima snijega, svi prometni smjerovi prohodni, važnije prometnice su tijekom 15 sati plužene i po četiri-pet puta. Na cestu prema Aljmašu poslan je i ‘grejder’ koji je dodatno širio cestu nakon što su prošle ralice. I Unikomovi djelatnici i strojevi rade praktički bez prestanka, a zahvaljujući tome što su ceste prohodne, čak se i komunalni otpad odvozi po redovitom programu. “Odvoz smeća je otežan, ali se radi po programu. Kada snijeg prestane padati nastavit ćemo i s odvoženjem snijega s ulica. Pozivam sugrađane koji žive u ulicama koje nisu na listi prioriteta da nam se jave, prijave lokacije na koje ralice ne dolaze, a mi ćemo napraviti popis te, u dogovoru s Gradom, čistiti snijeg i tamo”, rekla je Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma. U prometnoj policiji ističu da je bilo samo nekoliko manjih kvrcavica s materijalnom štetom. (I.S.)[/blockquote][blockquote]Puknuo cjevovod u Tenji

Unatoč velikoj hladnoći i snježnim padalinama, radnici osječkog Vodvoda jučer su prije podne u novom dijelu Tenje popravljali magistralni cjevovod vode za piće. “Dok su radovi trajali, u otežanim zimskim uvjetima, potrošači su imali vodu u slavinama, jedino su bili bez vode oko sat vremena tijekom priključenja. Naime, zbog puknuća tenjskog magistralnog cjevovoda vode za piće (promjera 110 milimetara) obustava isporuke vode odnosila se na stanovnike Tenje u dijelu omeđenom ulicama Jana Panoniusa i Ivana Mažuranića. Zahvaljujemo sugrađanima za strpljivost i razumijevanje razloga zbog kojega je isporuka vode uskraćena”, kaže Alen Prnjat. (N.Š.)[/blockquote]


Marija MIHELIĆ

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari