Charteri prema Turskoj umjesto linije za Frankfurt

Unatoč katastrofalnom stanju koje traje u Zračnoj luci Osijek – smijenjena uprava, 44 radnika bez plaće već četiri mjeseca i na rubu štrajka, a budućnost prilično nejasna – za ljetnu sezonu ipak su najavljeni neki letovi.

Naime, kako doznajemo, dogovoren je aranžman s turističkom agencijom Orex travel, koja će od 7. lipnja pa u iduća tri mjeseca u suradnji s Croatia Airlinesom organizirati charter letove iz Osijeka za popularno tursko ljetovalište Antalyu.

Koliko smo upoznati, letovi će se organizirati svakoga četvrtka u oba smjera, a potencijalni turisti moći će birati hoće li u Turskoj moći ostati 7 ili 14 dana. Cijene će biti poznate ovih dana, ali već znamo da su aranžmani povoljni. Letjet će se zrakoplovima Croatia Airlinesa tipa Airbus 319 sa 132 sjedeća mjesta. Drago nam je da se bar nešto pomaknulo u ovoj iznimno lošoj situaciji“, kaže Ivan Moro, sindikalni povjerenik u Zračnoj luci. On ponovno moli nadležne, u prvom redu vlasnike – državu, Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju – da što prije izaberu novoga direktora i upravu, kako bi imao tko dogovarati poslove s partnerima.

Da se ne bi ponovio slučaj s irskom niskotarifnom kompanijom Ryanair koja prvi put nakon tri godine u ljetnoj sezoni neće spajati Osijek s relacijama u Njemačkoj, i to iz dva razloga. Prvo, ZL Osijek dužna im je oko 800 tisuća kuna za troškove oglašavanja, a drugo – nisu imali s kim dogovoriti otplatu duga i eventualni nastavak suradnje ove godine. Nadamo se da će se već iduće godine ove linije vratiti“, dodaje sindikalni povjerenik. Ipak, tijekom ljeta iz Osijeka će, ako sve bude u redu sa Zračnom lukom, biti organizirana još jedna aviolinija, i to s Jadranom.

Načelno je dogovoreno da se u lipnju, srpnju i kolovozu ponovno leti jednom tjedno na relaciji Osijek – Split. Što će biti sa zračnim povezivanjem s, primjerice, Zagrebom i Dubrovnikom, još ne znamo“, zaključuje Moro.

Tekst: Tomislav Levak (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr arhiva 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari