Salata pojeftinila na ‘samo’ 20 kuna

Iz tjedna u tjedan Glasova će ekipa pratiti cijene osnovnih sezonskih namirnica na tržnici. Za prvi put obuhvatili smo deset artikala povrća.

Vremenske nepogode i te kako utječu na cijene proizvoda, pa je tako zelenu salatu prije samo tri dana zbog štete na nasadima trebalo platiti 25 kuna po kilogramu, a sad se nakon sanacije staklenika spustila na 20 kuna po kilogramu.

Na glavnoj osječkoj tržnici tijekom tjedna najviše se kupuje rajčica, krumpir i luk, a vikendom se prodaje sve. Ako usporedimo srednje vrijednosti cijena povrća na štandovima, jasno je da je ovoga tjedna najskuplja paprika (30 kuna za kilogram), a najjeftiniji domaći baranjski kupus za koji treba izdvojiti šest kuna za kilogram.



Na tržnicu dođem jednom mjesečno kad dobijem mirovinu, najviše kupujem kupus, mrkvu i rajčicu. Volim doći na tržnicu jer je povrće većinom domaće, ali cijene i nisu uvijek tako povoljne. Sezonsko povrće uvijek kupujem na tržnici, a ostale potrepštine većinom kupujem u trgovačkim centrima“, kaže Slavka Partić.

I.Mi. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari