Osijek još nije blizu rekordnom broju noćenju (115.000) iz osamdesetih

Osijek još uvijek čeka godinu u kojoj će dosegnuti stotisućito turističko noćenje. Lani je u Osijeku prespavalo 97.000 gostiju, a godinu prije bilo ih je 84.000.  

To je u oba slučaja manje od rekordne 2009. godine, no valja znati kako je tada Osijek bio domaćin dvaju svjetskih sportskih događanja. Predstavnici malih obiteljskih hotela koji posluju duže od pet godina – Silver, Villa Ariston, Millenium i Drava, odreda kategorizirani trima zvjezdicama, imaju između 9 i 21 sobe, odnosno ukupno respektabilnih 113 kreveta. Zajedničko im je i zadovoljstvo poslovanjem u prošloj godini.

U odnosu prema 2010. godini ostvarili smo povećanje broja noćenja i broja gostiju od 15 posto. To je svakako odraz toga što smo prepoznati kao turistička destinacija, kaže u ime hotela Silver Ana Florschütz.

Naime, kod njih tijekom tjedna odsjedaju poslovni gosti, a sve češće vikende popunjavaju turističke grupe s područja Zagreba i Jadrana. U hotelu Villa Ariston ne skrivaju da im je u poslovanju pomoglo i otvorenje novog kolodvora, od kojega su na samo nekoliko koraka, pa su i putnicima prva destinacija.

Osjetili smo da se prosječan boravak u Osijeku povećalo s jednog na jedno i pol noćenje”, kaže Miljenko Režić u ime Aristona.

Kad smo razgovarali s Mirjanom Musil, hotel Millenium u gostima je imao grupu Francuza. Stigli su, kaže, nenajavljeno, no dobrodošli su.

Tijekom 2011. godine svaki je mjesec imao rast u odnosu prema istom razdoblju godine prije”, zaključno je rekla Musil.

Zajedničko spomenutim hotelima je da na raspolaganju gostima, ali ponajviše Osječanima, imaju restoranske dvorane koje se prema potrebi iznajmljuju za obiteljske proslave, poslovne sastanke ili edukacije.


Dario KUŠTRO (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari