Počinje obnova Paviljona Gradski vrt

Paviljon "Gradski vrt" koji je krajem 19. i prvoj  polovici prošlog stoljeća zajedno s pripadajućim parkom bio jedno od središnjih mjesta okupljanja Osječana trebao bi biti obnovljen po izvornom nacrtu.

Vrijednost radova iznosi gotovo 12 milijuna kuna, a većina sredstava izdvojiti će se iz stavke spomeničke rente. Rok za dovršetak radova je 4 godine s obzirom na zahtjevne konzervatorske uvjete.

–  Objekat datira iz 19. stoljeća i zaštićeni je spomenik kulture, te mu projektom želimo vratiti njegov nekadašnji izgled, ali i namjenu. U prizemlju u kojemu je nekada bila plesna dvorana planirana je kavana koja bi se navečer pretvorila u plesnu dvoranu. Na etaži iznad planira se galerija – rekla je pročelnica za urbanizam i graditeljstvo Branka Andraši.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo izrazio je zadovoljstvo što se konačno kreće u dugo očekivanu obnovu objekta napominjući kako je bilo dosta problema oko izrade projekata, no kako je gradska uprava bila uporna u želji da se objektu vrati nekadašnji sjaj.

Sporazum o sanaciji Paviljona ispred sada gotovo u cijelosti porušenog zdanja potpisali su gradonačelnik Krešimir Bubalo i predstavnik izvoditelja radova – tvrtke “Zuber” Dalibor Mihaljević.

VIDEO:

Tekst: www.hrt.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari