Unikom očistio Pampas

Nakon prigovora građana i teksta u Glasu Slavonije o gomilanju otpada kod Pampasa, djelatnici Unikoma s tog su prostora odvezli 15 "kubika” različitog otpada, a nakon što je porezano podivljalo šipražje, otkrivene su nove hrpe otpada.

Unikom ima ugovor s Gradom Osijekom o sanaciji divljih deponija. Ta je sanacija kontinuiran rad, koji se obavlja tijekom cijele godine. Za lokacije nepravilno odloženog otpada znamo i sami, jer svakodnevno obilazimo grad, te blisko surađujemo i sa službom komunalnog redarstva, ali i s građanima Osijeka koji nam uredno dojavljuju na zeleni telefon 0800/200-025”, objašnjava glasnogovornica Unikoma Tatjana Elez.

Tako među Unikomu poznate problematične lokacije ulaze Pampas, Podravska, Strma, Zeleno polje uz Dravu, Ankin dvor, Sarvaš, Borovska ulica… No među parcelama zatrpanim otpadom ima i onih u privatnom vlasništvu poput Poljoprivrednog fakulteta, Parcele uz Gacku ulicu (kod Baumaxa), bivše benzinske postaje u Tenji, Srijemske kod Osnovne škole, Tenjske ceste uz južnu obilaznicu te kanala prekoputa Poljoprivrednog fakulteta (koji je miniran).

Nakon što se snijeg otopio, krenuli smo u detaljnije čišćenje evidentiranih lokacija, a koje namjeravamo dovesti u uredno stanje tijekom ožujka i travnja. U pripremi je i sanacija lokacije kod Getroa, a nakon toga ćemo je i hortikulturno urediti”, kaže Elez. Inače, spomenuti prostor kod Pampasa saniran je 2010. godine, kada je odvezeno 660 “kubika” otpada te su zasađene 44 platane. U Unikomu napominju i kako se ne radi o divljem deponiju, nego o prostoru na koji se nepravilno odlaže otpad.

I.Sekol (Glas Slavonije)

Problem i u Vinogradskoj ulici

Na naš redakcijski mail dobili smo slike Vinogradske ulice u Osijeku zatrpane smeće. Vjerujemo da će i to biti ubrzo riješeno, kao i primjer sa Pampasa. Ponovimo još jednom, probleme sa smećem možete prijaviti Unikomu ne besplatni telefon 0800/200-025.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari