Proširuje se pječačka zona u Tvrđi

Pod predsjedanjem gradonačelnika Krešimira Bubala održana je 5. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Osijeka.

Pod predsjedanjem gradonačelnika Krešimira Bubala održana je 5. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Osijeka.

Među ostalim, sudionici sastanka upoznali su se s aktivnostima Vijeća u proteklom razdoblju, a predstavnici policije iznijeli su informacije o provedbi projekta “Zajedno više možemo” te ponudili prijedloge projekata (ukupno njih osam) koje će, uz financijsku podršku Grada Osijeka, provoditi u ovoj godini. Rasprava je objedinila i prijedlog stručne radne skupine za nadzor noćnog rada ugostiteljskih objekata i narušavanja javnoga reda i mira. Podsjećamo, Grad Osijek donio je odluku na temelju koje restorani i barovi na području Tvrđe i na Promenadi, u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2012. mogu raditi od 06,00 do 02,00 sati, s tim da je reprodukcija glazbe na terasama dopuštena do 24,00 sata.

Prihvaćena je i inicijativa stanara dijela Kuhačeve ulice koji traže preregulaciju prometa i proširenje pješačke zone. Zabrana prometovanja dijelom Kuhačeve ulice postoji duže vrijeme, ali je se nitko ne drži. Poduzetnici i stanari tog dijela Kuhačeve ulice stupiće ili rampu spremni su financirati sami.

Dodajmo i kako je na dnevnom redu bila i rasprava o problematici držanja kućnih ljubimaca, a odluka bi mogla biti usuglašena na jednoj od sljedećih sjednica.

VIDEO:

SiB.hr
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari