VIDEO: Vatra zaprijetila Osijeku – i helikopter u akciji!

Danas je ponovno gorjelo u Baranji! U Podravlju je noćas u minski sumnjivom području izbio veliki požar koji se zbog vjetra proširio sve do topolove šume. U gašenju je sudjelovao i helikopter!

Danas je ponovno gorjelo u Baranji! U Podravlju je noćas u minski sumnjivom području izbio veliki požar koji se zbog vjetra proširio sve do topolove šume. U gašenju je sudjelovao i helikopter!

U gašenju požara vatrogascima je velike probleme stvarao vjetar ali i nepristupačnost područja. Požar je naime izbio na minski sumnjivom području, tako da su vatrogasci morali biti dodatno oprezni.

Situaciju u Podravlju tijekom cijelog su dana nastojale riješiti i vatrogasne ekipe. Table upozorenja ukazivale su na tešku borbu. Nije bilo nimalo lako gasiti požar u minskom polju. A za sve je kriv ponovno ljudski faktor.


“Evo vidite početak požara je tu na ovoj površini iza naših leđa u smjeru zapadne strane grada Osijeka, to je granica između poljoprivrednih površina koje su obrađene i minskih sumnjivog prostora. Netko se tu isto neugodno poigrao s vatrom i evo vidite imamo svi skupa problema, ali nažalost i velike troškove, pazite podići zračne snage nije sigurno ni mali trošak” rekao je Boris Banjan, zapovjednik JPVP Osijek.

No do dolaska helikoptera, trebalo je dosta čekati, a vatra je gutala sve pred sobom.


“Osam sati od poziva za pomoć za gašenje požara je predugo vrijeme i praktično se onda svede ukoliko se ne radi o zaista velikom požaru da takva pomoć je praktično deplasirana. Ići ćemo na to naravno i upozoriti još jednom nadležne da je zapravo ovakav način upotrebe zračnih sredstava kod gašenja požara ovdje na području istoka Hrvatske neprimjeren i pokušat ćemo sa nadležnima riješiti ovakvu situaciju” dodao je Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjski.

Troškove i štetu zbrajaju i u izgorenom Prijemnom centru Parka prirode Kopački rit gdje je noćas opet gorjelo. Podmetnuta su čak tri požara. Župan Šišljagić pozvao je policiju da utvrde krivce za sve češće požare u našoj županiji.

Tekst i video: STV
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari