Podzemna garaža ispod Srednjike u sklopu izmještanja prometa iz Tvrđe

Gradonačelnik Krešimir Bubalo obišao je radove na Vijencu I. Meštrovića te je održan radni sastanak s predstavnicima GČ Tvrđa.

U okviru obilaska gradskih četvrti i mjesnih odbora na području grada Osijeka, gradonačelnik Bubalo obišao je radove na Vijencu I. Meštrovića te je održan radni sastanak s predstavnicima GČ Tvrđa.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, pročelnici upravnih odjela Grada Osijeka, direktori tvrtki u vlasništvu Grada te vijećnici u Gradskoj četvrti Tvrđa osvrnuli su se na odrađene aktivnosti na području ove gradske četvrti u 2011. godini i najavili prioritete za 2012. godinu. Tako će u ovoj godini biti nastavljeni radovi na sanaciji i izgradnji novih nogostupa, parkirališta i uređenju naselja.

“Planira se postupno, dio po dio, pretvaranje Tvrđe u pješačku zonu”, potvrdio je gradonačelnik Bubalo, “Upravo zbog toga želimo ispod Srednjoškolskog igrališta izgraditi podzemnu garažu. Izgradnja bi se događala istovremeno s obnovom Srednjike” – zaključio je Bubalo.

U tijeku su radovi na sanaciji nogostupa, na južnoj strani prema OŠ Vijenac u duljini oko 250 metara. Ovi radovi (u vrijednosti oko 145.000,00 kuna) nisu bili u programu, ali je Vijeće Gradske četvrti odlučilo prenamijeniti sredstva na tu lokaciju zbog izrazito lošeg nogostupa.

Za Program prioriteta GČ Tvrđa u 2012. godini Grad Osijek planira izdvojiti 560.000,00.kuna, od toga 435.000,00 kuna za nogostupe, 100.000,00 kuna za parkirališta i 25.000,00 kuna za komunalnu opremu.

Tekst: osijek.hr / sib.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari