Eurodom napokon otvara svoja vrata?!

Poslovno-kulturni centar EURODOM mogao bi svoja vrata otvoriti već ove godine?

Poslovno-kulturni centar EURODOM je sklop od tri objekta koji čine jednu modernu građevinsku cjelinu, smještenu na razmeđi između starourbanog središta grada Osijeka i njegovog novourbanog, modernog dijela. Ova obećavajuća investicija kojoj su se ponadali mnogi zbog raznolikog sadržaja kojeg će ponuditi prije nekoliko godina započela je sa gradnjom.

No sve češće pitanje među građanima Osijeka je što se sada događa s Eurodomom? Godine prolaze, a Eurodom i dalje stoji kao neriješeno pitanje unatoč tome što nas razne informacije navode da bi se uskoro mogao otvoriti. 

Posljednje je stiglo prije nekoliko dana od gradonačelnika Krešimira Bubala, koji je na sastanku sa vijećnicima Gradske četvrti Tvrđa koji je rekao kako su obavljeni razgovori s vlasnicima Eurodoma, te kako bi isti trebao biti otvoren u idućih godinu dana.

Mi smo obavili razgovor sa Eurodomom i vjerujemo da će u idućih godinu dana oni zatvarati financijsku konstrukciju, te polako puštati objekt u rad. Oni prepoznaju da polako izlazimo iz krize i želja im je da se objekt stavi u funkciju, te da konačno počnu vraćati svoju investiciju, rekao je gradonačelnik Bubalo.

Nažalost pitanje Kulturnog centra i dalje je neriješeno, pa gradonačelnik najavljuje nove razgovore.

Mi procjenjujemo da ima dovoljno sredstava da se uredi prostor Kulturnog centra. Hoće li će Grad biti vlasnik Kulturnog centra ili Eurodom, to je tema o kojoj u idućih godinu dana treba razgovarati. Mi smo spremni za razgovore, a u međuvremenu ćemo raspisati natječaj za spojnu cestu Istarska – Trpimirova, čitav niz parkirnih mjesta ćemo raditi, kao i spoj biciklističke staze između Vukovarske i same Tvrđe, rekao je gradonačelnik Bubalo.

Tekst: M. Čulo (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari