VIDEO: Gužva na tržnici

U slavonskim i baranjskim domaćinstvima naveliko se krenulo s pripremama za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa. Mnogi će posebnu pažnju posvetiti blagdanskoj trpezi koja je kod nas tradicionalno bogata.

I tako unatoč krizi i neimaštini, trgovine su pune kupaca, no ipak, svi se slažu kako je kupovna moć građana osjetno pala.

Velika gužva jučer na osječkoj glavnoj tržnici. Ponuda kao i uvijek raznolika i bogata. Mnogi su se požurili u kupovinu kako ne bi sve morali obaviti zadnji dan, jer prave se gužve tek očekuju. No unatoč tome, dosta je bilo onih koji su samo gledali.

Uskrsni objed teško je zamisliti bez šunke. Izbor u mesnicama je velik, a cijene za svačiji džep. Na blagdanskom će se stolu neizostavno naći i jaja. Kao i svakog Uskrsa, kod poznatih prodavača na tržnici veliki red.

I drugi trgovci kažu, kako se cijene već godinama, ne mijenjaju. Neke su, poput cijene vezice mladog luka koji se može kupiti već za tri kune, i niže no prijašnjih godina.

Kakve god cijene bile, mnogi se neće odreći bogate blagdanske trpeze. Na jelovniku će se kao i uvijek naći tradicionalne uskrsne delicije. Ne može se ni bez pisanica. Za one koji ih ne stignu sami raditi, tu su već gotove, ukrašene pisanice svih boja i vrsta.

Do Uskrsa su ostala još samo dva dana. Dovoljno vremena za posljednje pripreme. Danas ćemo uživati u ribi, a u nedjelju u svim uskrsnim delicijama. I na kraju, ne treba zaboraviti da nije važno koliko čega imamo, već s kime radost Uskrsa možemo podijeliti.

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari