Crusier dug 130 metara dovezao 150 turista

Jučer je u Osijeku pristao prvi turistički brod cruiser ove godine. Dravom je dovezao oko 150 turista iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije i s Novog Zelanda.

Jučer je u Osijeku pristao prvi turistički brod cruiser ove godine. Dravom je dovezao oko 150 turista iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije i s Novog Zelanda.

Cruiser po imenu ‘Imagery’ usidren na osječkom turističkom pristaništu kod broda Galija. Po iskrcavanju, njegovih oko 150 putnika zaputilo se u obilazak Osijeka, Baranje i Vukovara. U Osijeku su se najduže zadržali u baroknoj Tvrđi koja ih je, čini se, oduševila.

“Nikada nismo bili ovdje. Da vidimo koliko je lijepo i da vidimo priču ovoga područja. Pogotovo stoga što su roditelji naše snahe iz Hrvatske. Provest ćemo dva sata u obilasku grada”, rekao je jedan od turistai dodao “Upravo smo govorili o tome kako je sve netaknuto, originalno i čisto. Nigdje nema smeća. Prelijepo je!

Prvi je ovo od očekivanih 15 uplovljavanja kruzera ove godine u Osijeku. Ovaj je uplovio pod nizozemskom zastavom. Ujedno je i najveći kruzer ikada viđen u Osijeku: 130 metara dugačak, 11 i pol metara širok. Osječani će ga moći vidjeti još 3 puta ove godine.

Čini se kako je turistička sezona započela u Osijeku uskrsnim vikendom. Svakako da i ovaj dio osječki dio i rijeka Drava mogu zaokružiti cjelinu i ugodan doživljaj za goste koji nam dolaze i prekooceanski, kazao je Antonio Sobol, direktor TZ-a Osječko-baranjske županije. Puno se očekuje od pristaništa u Batini i Aljmašu.

Osijek je još uvijek daleko od vukovarskih brojki. U Vukovar godišnje pristane oko pet stotina ovakvih plovila. U svakom od sto do stopedeset putnika. Sljedeći cruiser u Osijek stiže 17. svibnja, dok će ljetnu turističku sezonu zatvoriti posljednji koje se očekuje 5. rujna.

Tekst: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari