VIDEO: Na sanaciju šteta od vandalizma, Osijek godišnje troši 3 milijuna kuna!

Iz osječkog gradskog proračuna godišnje na sanaciju štete od vandalizima godišnje odlazi i do tri milijuna kuna! Uz to, svake se godine u gradu obnavlja ili zamjenjuje na stotine rasvjetnih tijela, posuda za otpad, klupa, a znatno se uređuju i zelene površine.

Sve je to dio redovitih ulaganja i radova kojima smo svakodnevno svjedoci, a sve kako bi grad bio čist i uredan na ponos svojih stanovnika. No pojedinci nažalost tu sliku svojim vandalskim aktivnostima nerijetko žele narušiti.

Poznata osječka šetnica Promenada, ostala je bez klupa. Zabrinuti građani ipak mogu odahnuti. Nije riječ o još jednom vandalskom činu, već o redovitoj obnovi dotrajalih drvenih klupa. Unikom naime, ovih dana ima pune ruke posla, jer treba popraviti i srediti njih čak 120.

Iako je većinu klupa načeo zub vremena, neke je zahvatila i ruka vandala. Uništava se sve što se stigne. Načini i sredstva se ne biraju.

Vandalizam je nažalost veliki osječki problem. Za sanaciju štete prouzrokovane od strane nesavjesnih građana, iz gradskog proračuna godišnje odlazi i do tri milijuna kuna. Svi se slažu kako bi se taj novac mogao pametnije iskoristiti.

Tekst: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari