VIDEO: Kroz zanimljive igre do više znanja očuvanju okoliša

22. travnja je Dan planeta Zemlja kojega obilježava više od milijardu ljudi u 160 zemalja.

Globalni je to pokret za zaštitu okoliša i prirodnih resursa našega planeta, a ove se godine obilježava pod sloganom ‘Pokrenimo Zemlju‘, kako bi se istaknula činjenica da Zemlja neće čekati.


Dan planeta Zemlja u Osijeku je obilježen danas na Trgu Ante Starčevića manifestacijom ‘Zlatni cvijet za zeleni planet‘. Kroz zanimljive igre i edukativni kviz do više znanja o čuvanju okoliša, o potezima za spas Zemlje i gradnji čišće i svjetlije budućnosti.

Svjesni su ovi mališani onoga što nije dobro u svijetu što ih okružuje, a svoje poruke nastoje prenijeti odraslima.



Sve su to sitnice koje zaista mogu spasiti planet i uljepšati svaku ulicu, trg, grad…. Posebno su te poruke važne u Osijeku koji je nominiran za prestižni Zlatni cvijet Europe.

Veliki su koraci već napravljeni, a još je jedan pred nama. Naime, sutra će se u Hrvatskoj prvi puta održati najveća svjetska volonterska akcija čišćenja okoliša Zelena čistka. U Osijeku je počela već danas – Hrvatska vojska čistila je zemljište u blok centru.

A možemo svi učiniti nešto da bi nam životni prostor bio još ljepši – uključimo se sutra u Zelenu čistku i zajedno mijenjajmo odnos prema okolišu i prirodi!


Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari