Vojnici čiste ruglo kod bivšeg Litokartona

Jučer nije bilo moguće besplatno parkirati u užem središtu grada - pristup je blatnoj i šikarom obrasloj površini među Gundulićevom i Ulicom Hrvatske Republike onemogućio komunalni redar, nakon čega su stigli vojnici te počeli čišćenje i uređenje tog prostora.



Zujale su motorne pile, a dio posla obavljen je i bagerom. Gradonačelnik Krešimir Bubalo kaže da je riječ o dugo zapuštenom prostoru koji se mora urediti, bez obzira što će se o dugoročnoj namjeni i izgledu još razgovarati.

Želimo ovaj prostor pripremiti za nove sadržaje. Za sada će to dijelom ostati parkiralište, a drugi dio ćemo urediti i odvesti otpad. Nastavljamo s akcijama uređenja i u subotu (danas) kada će se raditi na 10-ak lokacija. Drago mi je što se odazvala vojska, ali i više od 300 volontera koji su se prijavili za čišćenje i uređenje grada“, kaže gradonačelnik Bubalo. Inače, prostor koji je jučer uređivala vojska, aktualan je i zbog skorog otvaranja Kappa centra te jedne moderne poliklinike.

Gradonačelnik je pozvao građane da se pridruže akciji “Zelena čistka“. “Ne trebamo uređivati grad zbog Zlatnog cvijeta ili neke nagrade već zbog nas koji tu živimo i radimo“, rekao je Bubalo.


Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari