Tri stotine Osječana, vojska, udruge i učenici očistili grad

Velika zajednička akcija čišćenja okoliša pod nazivom "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" uspješno je provedena u Osijeku.

Velika zajednička akcija čišćenja okoliša pod nazivom “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” uspješno je provedena u Osijeku.

[span class=camera]VIDEO: Osijek u punom cvatu dočekuje Zlatni cvijet Europe[/span]Više od 300 Osječana sudjelovalo je u organiziranoj akciji čišćenja grada kojoj su se pridružili i pripadnici Hrvatske vojske, udruge, učenici svih osnovnih škola koji su uredili i očistili svoje školsko okruženje te veliki broj sugrađana koji su uredili svoje okućnice.

U Osijeku se čistilo na 11 lokacija: preko puta Tranzita u Nemetinu, u Vinogradskoj ulici, na Zelenom polju prema dravskoj obali, u Strmoj ulici i Pampasu, u Vilajskoj ulici, između Svilajske, željezničke pruge i Južne obilaznice, u Tvrđi, Stadionskom naselju, Splavarskoj ulici prema Dravi, u Blok centru II te kod Našičkog bajera, na kojima je prikupljeno više od 300 prostornih metara otpada.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo pridružio se sugrađanima u akciji čišćenja na nekoliko lokacija – u Tvrđi, Blok centru II i na Zelenom polju. Ova velika zelena akcija, koja je okupila do sada najveći broj volontera, dio je globalnog pokreta Let’s do it! World cleanup 2012., kojem se pridružila i Republika Hrvatska.

Akcija je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Josipovića, uz potporu povjerenika EU za okoliš Janeza Potočnika i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Na državnoj razini akciju je koordinirala udruga Žmergo iz Opatije, a osječku zelenu čistku Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Zajednička akcija čišćenja okoliša u Osijeku ujedno je i dio aktivnosti koje slijede u završnici natjecanja za Zlatni cvijet Europe 2012. u kojoj je Osijek jedan od kandidata.

Tekst: M.Mihelić (Glas Slavonije)
Foto: Osijek.hr
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari