VIDEO: Općini vrijedna imovina, građanima radna mjesta

Do 500 radnih mjesta ponudit će Gospodarska zona Antunovac, što znači da po njezinom punom kapacitetu u ovoj općini više neće biti nezaposlenih!

Do 500 radnih mjesta ponudit će Gospodarska zona Antunovac, što znači da po njezinom punom kapacitetu u ovoj općini više neće biti nezaposlenih!

Tim je riječima općinski načelnik Ivan Anušić pozdravio goste okupljene na svečanosti primopredaje komunalne infrastukture za zonu, vrijedne 15 milijuna kuna.

Ova je zona je izgrađena po jedinstvenom modelu u Hrvatskoj. Cijela je, naime, prodana privatnom investitoru koji se obvezao izgraditi infrastrukturu, što Općina sa svojim proračunom ne bi uspjela u tako kratkom roku. Svoju dobit u ovoj investiciji, investitor, Antunovac gradnja, vidi u daljnjem privođenju zone njezinoj namjeni, odnosno pronalaženju ulagača.

Općina, pak, uživa sve uobičajene koristi, kao što su komunalna nakanada, porezi i prirezi zaposlenih. No, najvažnije je da će mještani naše Općine, a nadamo se i šire ovdje imati perspektivu glede očekivanog zaposljenja. U ovom trenutku u zoni radi pedesetak ljudi, a od tog broja deset je novih radnih mjesta”, precizirao je Anušić.

Općini Antunovac čestitao je i župan, dr. Vladimir Šišljagić. Njegova je administracija i sama svojevremeno poticajnim sredstvima pripomogla ideju realizacije zone. U Osječko-baranjskoj županiji ukupno je 74 sličnih zona, nešto manje od tog broja ih je u funkciji i u njima je zaposleno više od 6.000 ljudi. “Ovo je primjer kako dobra ideja uz dobar rad i komunikaciju među partnerima može polučiti dobar rezultat”, istaknuo je župan.

Naposljetku, Vladimir Pavušin je u ime investitora načelniku Anušiću simboličnim uručivanjem “papirnatog” dokumenta predao je na upravljanje infrastrukturu u području zone.
Dario KUŠTRO

[span class=attention]O ZONI ANTUNOVAC OSOBNO
Gospadarska zona Antunovac prostire se na ukupno 20 hektara, od kojih je na 14 uređena infrastruktura. Radovi su počeli u srpnju 2010. godine, planirano je ukupno 47 parcela u rasponu od 1.500 do 3.000 četvornih metara. Do danas su ondje svoje centre otvorila dva velika investitora – Perutnine i Crodux, dok su u pripremi naredna dva – Mlakar viličari i švicarski ZVG.[/span]

[blockquote]15 milijuna kuna vrijedni su izvedeni radovi na uređenju infrastruktur[/blockquote]

[blockquote]50 radnika je već zaposleno u zoni[/blockquote]

[blockquote]500 radnih mjesta mogla bi osigurati nova zona[/blockquote]

[blockquote]dr. Vladimir Šišljagić Osječko-baranjski župan
Ovo je primjer kako dobra ideja uz dobar rad i komunikaciju među partnerima može polučiti rezultat.[/blockquote]

[blockquote]Ivan Anušić načelnik Općine Antunovac
Kad zona bude radila u punom kapacitetu u ovoj općini više neće biti nezaposlenih.[/blockquote]

VIDEO:

TEKST: Dario KUŠTRO, www.glas-slavonije.hr

FOTO: http://gz-antunovac.com/#gallery

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari