Gradnju garaže ispod Srednjike sufinancirat će Grad i Eurodom?

Novac potreban za obnovu Srednjoškolskog igrališta, projekt koji podrazumijeva i gradnju nove tartan-staze, osiguran je u gradskom proračunu te će ove godine sigurno biti radova na tom području.

Novac potreban za obnovu Srednjoškolskog igrališta, projekt koji podrazumijeva i gradnju nove tartan-staze, osiguran je u gradskom proračunu te će ove godine sigurno biti radova na tom području.

Upitno je, međutim, još uvijek u kojem će se opsegu raditi. Poznato je, naime, da uz projekt obnove igrališta koegzistira ideja o gradnji velike podzemne garaže ispod Srednjike. Dapače, taj je projekt Vijeće GČ Tvrđa nedavno izdvojilo kao najvažniji u ovoj godini. Pojavile su se, međutim, dvojbe oko toga ima li smisla obnavljati igralište, ako će uskoro potom na tom području početi gradnja garaže. Odgovore nudi dogradonačelnica Danijela Lovoković. Pojašnjava kako je Generalnim urbanističkim planom na području Srednjoškolskog igrališta propisana mogućnost gradnje podzemne garaže.

Ona bi, pak, trebala biti rješenje za pitanje parkiranja u trenutku kada se u Tvrđi zabrani promet, no, jasno, funkcionirala bi i u sadašnjim okolnostima. Istovremeno, garaža bi mogla bila i u funkciji rješavanja još jednog otvorenog pitanja – parkirališnih mjesta vezanih uz Eurodom.

[span class=camera]POGLEDAJTE: Eurodom napokon otvara svoja vrata?![/span]

Pokušat ćemo zajedno s Eurodomom riješiti pitanje sufinanciranja izgradnje te građevine. Napravljena je varijanta mogućeg rješenja, poslana Eurodomu te čekamo povratnu informaciju. Ako odgovor ne stigne u dogledno vrijeme, odnosno ako se postigne dogovor o sufinanciranju, ove ćemo godine obnoviti Srednjiku u postojećim gabaritima. Za taj projekt osigurana su sredstva u proračunu“, kaže dogradonačelnica.

[blockquote]PRIPREMLJENE SU TRI VARIJANTE

Kako doznajemo, u gradskoj su upravi pripremljene A, B i C varijanta mogućeg raspleta te priče. Prva predviđa 335 garažnih mjesta ispod igrališta, druga se zaustavlja na 170 mjesta, a treća je samo obnova terena. Ako se ipak bude gradila garaža, ona bi bila suterenska, u jednoj etaži, a projekt bi podrazumijevao uklanjanje postojećeg i gradnju novog objekta na Srednjiki. Jasno, u zaključku poručuje dogradonačelnica, koliki god bio opseg radova, vodit će se računa da se ni na koji način ne ugrozi održavanje Pannonian Challengea, odnosno period kada igralište postaje “carstvo” rekreativaca.[/blockquote]


Tekst: Mario MIHELJAVIĆ (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari