Sms i e-mail servis za turiste na 7 jezika

  Zajednica društava turističkih vodiča Slavonije, Baranje i Srijema pokrenula je novi turistički e-mail i sms info servis pod nazivom in24/365 na (za sada) sedam stranih jezika.

Cilj je servisa pružanje obavijesti o turističkim odredištima te kulturno-turističkoj i ugostiteljskoj ponudi Hrvatske, a prvenstveno njezinog istočnog, kontinentalnog dijela.

– Usluga se temelji na volonterskom radu turističkih vodiča, stručnjaka za pojedine strane jezike. Na upite dostavljene e-mailom ili sms-om, nastojimo odgovoriti u što kraćem roku, a najkasnije do 24 sata. Sustav je organiziran tako da posjetitelj naših internetskih stranica www.tico.hr, www.dtvvsz.hr ili www.dtvbpz.hr., među ponuđenim jezicima može odabrati specifičnu e-mail adresu, na primjer: deutsch-info@tico.hr, s koje se upit automatski preusmjerava na adrese odgovarajuće jezične skupine volontera te na adresu društava. Nakon toga vodič koji preuzme korespondenciju putem iste adrese o tome dostavlja obavijest društvu i jezičnoj skupini – objašnjava Darko Mrkonjić, tajnik osječke Udruge turističkih vodiča i koordinator ZDTV Slavonija.

Osim toga, za brze i kratke obavijesti interesenti mogu putem poveznice mobile sms service odabrati mogućnost upućivanja sms-a, odnosno telefonskog poziva, na brojeve mobitela koji su također razvrstani po jezicima.

– Usluga se oslanja na obavijesti koje se traže kod turističkih zajednica, kolega vodiča i ponuđača usluga s područja na koje se upit odnosi, pa pozivamo sve sudionike u turističkoj ponudi da kroz redovnu komunikaciju s društvima vodiča i dostavu važnih obavijesti ovaj servis učine djelotvornijim – dodaje Mrkonjić.

Usluga je, osim za potencijalne posjetitelje – turiste, otvorena i za podršku u inokorespondenciji turističkih zajednica, kulturnih institucija i jedinica lokalne samouprave, koje na istaknute e-mail adrese mogu proslijediti poštu te zatražiti prijevod upita i odgovora.

Tekst: V.Latinović ( www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari