Zračna luka Osijek ide u koncesiju – ulaganje 270 milijuna Eura?

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima iz Grada Osijeka i Osječko-baranjaske županije, održao je radni sastanak s predstavnicima tvrtke Bioplanet Group iz Zagreba.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima iz Grada Osijeka i Osječko-baranjaske županije, održao je radni sastanak s predstavnicima tvrtke Bioplanet Group iz Zagreba.

Tema sastanka vezana je uz mogućnost ulaganja i korištenje resursa Zračne luke Osijek. Naime, predstavnik tvrtke Biopalanet Group Krešimir Budinski predstavio je namjeru tvrtke da osigura investitore koji bi unaprijedili razvoj Zračne luke Osijek u svrhu zračnog cargo prijevoza. Prema njihovim procjenama vrijednost potrebnih ulaganja iznosi oko 270 milijuna eura, a ukupna realizacija bi mogla biti izvršena u razdoblju do 60 mjeseci.

Prethodno su napravili detaljnu analizu geostrateškog položaja Osijeka te su istaknute određene prednosti Osijeka, kao potencijalnog mogućeg regionalnog središta za zračni cargo promet. U odnosu na konkurente, upravo Osijek ima velike mogućnosti za cargo promet, nema ograničenja za širenje, postoji već izgrađena infrastruktura te dobra cestovna, željeznička i plovna povezanost, kao i zračni koridor.

“Najizgledniji oblik rješavanja situacije Zračne luke Osijek je davanje u višegodišnju koncesiju” istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo te dodao kako je lokalna samouprava spremna izaći u susret investitorima i promptno reagirati kako bi Zračna luka Osijek što prije stala na noge i opravdala svrhu svoga postojanja. Nakon ovoga prvog sastanka, pismo namjere bit će upućeno Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvu gospodarstva te će se poduzimati daljnji koraci.

ryanair_zlo_27_3_2011_013.jpg

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari