VIDEO: Osijek postao grad dobrih poruka

Jučer su na konferenciji za novinare mladi okupljeni oko Udruge "Breza” zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, dogradonačelnicom Danijelom Lovoković, te članovima Organizacijskog odbora projekta "Osijek - grad dobrih poruka", predstavili prve poruke na tramvajima koje su oslikali osječki grafiteri uz podršku GPP-a

Jučer su na konferenciji za novinare mladi okupljeni oko Udruge “Breza” zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, dogradonačelnicom Danijelom Lovoković, te članovima Organizacijskog odbora projekta “Osijek – grad dobrih poruka”, predstavili prve poruke na tramvajima koje su oslikali osječki grafiteri uz podršku GPP-a.

Glavni cilj projekta bio je kroz akciju na društvenim mrežama i uz potporu medija, te kroz radionice u udrugama i javnim ustanovama skupiti što veći broj osobnih, pozitivnih i inspirativnih poruka koje će osmisliti Osječani.

Ideja projekta sasvim je jednostavna, a to je poručiti sebi, bližnjima i gradu riječ-dvije koje će izmamiti osmijeh na lice. Prve poruke predstavljene su jučer, a voditeljica projekta Suzana Vargović ističe: “Do sada su građani nekoliko tisuća poruka proslijedili na facebook stranicu ‘Osijek grad dobrih poruka’, na čemu zahvaljujemo, a one najbolje predstavljene su danas na osječkim tramvajima”.


Cijeli projekt je financiran od “Europa za mlade – mladi na djelu”, programa Europske unije i grada Osijeka. Projekt je podržao i gradonačelnik Krešimir Bubalo koji prenio svoju poruku “Voli svoj grad, jer grad to si ti”, ali i istaknuo da “Osijek ima mnogo prostora za one kreativne ljude koji žele dobro gradu, a kako vidimo danas je takvih zaista mnogo”. Projekt se nastavlja do kolovoza, kada će nakon odabira najboljih tu poruku ispisati na oronulim pročeljima, kantama za smeće, zidovima podvožnjaka i ostalim površinama u Osijeku. Poruke se mogu slati do 20. lipnja na e-mail: grad.dobrih.poruka@gmail.com, a sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 272-818.

VIDEO:

TEKST: S.Cvetko, Glas Slavonije

FOTO: Udruga Breza Facebook

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari