VIDEO: Dani Učiteljskog fakulteta u Osijeku

Dani Učiteljskog fakulteta u Osijeku obilježeni su od 9. do 11. svibnja, kroz različite radionice, promocije diplomiranih studenata, izložbu slika te svečanu sjednicu.

Dani Učiteljskog fakulteta u Osijeku obilježeni su od 9. do 11. svibnja, kroz različite radionice, promocije diplomiranih studenata, izložbu slika te svečanu sjednicu.


Svečanoj sjednici, koju je nastupom otvorio Akademski pjevački zbor Učiteljskog fakulteta, nazočili su dekanica fakulteta, prof.dr.sc. Anđelka Peko, rektorica Sveučilišta J. J. Strossmyera, prof.dr.sc. Gordana Kralik, prorektori, tajnica sveučilišta, dekani ostalih osječkih fakulteta kao i predsjednik Gradskoga vijeća, prof.dr.sc. Josip Vrbošić te predstavnici županije. Dodijeljena su priznanja suradnicima za dugogodišnji doprinos i promicanje Učiteljskog fakulteta, dok je najboljim studentima pripala Dekanova nagrada.

“Izobrazba učitelja u Osijeku ima tradiciju dugu 277 godina, a zajednička suradnja profesora i studenata svakim je danom sve izraženija te se uvijek iznova potiče jezična, informatička i umjetnička komunikacija”, ističe dekanica. Fakultet ima 91 zaposlenika (61 nastavnik) te tisuću studenata na različitim smjerovima. U sklopu fakulteta prošle je godine izdano 160 znanstvenih radova, 30-ak stručnih radova i 13 knjiga, što predstavlja stručnost, kreativnost i raznolikost članova fakulteta.

Rektorica, pak, ističe kako Učiteljski fakultet ima posebno mjesto kao jedna od 17 sastavnica Sveučilišta. “Nakon sedam godina provedbe ‘Bolonje’ osnovna mu je djelatnost nastava i rad sa studentima, ali i poticanje samostalnog i pisanja znanstvenog rada. Nadam se skoroj promjeni naziva fakulteta i osnivanju novih studija poput ‘Tjelesne i zdravstvene kulture‘”, rekla je.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća, koji je naglasio kako “brojka 7, koja danas ima višestruku važnost, predstavlja duhovno učenje i napredak”, a fakultetu i svim suradnicima poželio puno sreće u budućem radu.

VIDEO:

TEKST: S.Cvetko, Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari