Komarci od danas ONLINE

Komarci su već dobro znana "atrakcija" grada Osijeka, a od ove danas jednim klikom možete saznati razinu opasnosti od komaraca.

Komarci su već dobro znana “atrakcija” grada Osijeka, a od ove danas jednim klikom možete saznati razinu opasnosti od komaraca.


Dobra je vijest i da još uvijek nema komaraca, premda je već trebala izletjeti prva generacija, tvrde stručnjaci. Ni jedno leglo još nije aktivno, a ni sljedećih dana neće biti potrebno tretiranje. Dokaz tome su i podaci na portalu koji prati kretanje broja komaraca – Komarci online

Inače, ove je godine u gradskom proračunu predviđeno oko 7 i pol milijuna kuna za borbu protiv komaraca, a prve naznake govore da će biti potrošeno manje.

Mjerenja će se obavljati dvojako: uz pomoć postavljenih 16 klopki na području grada te na 10 lokacija direktnim brojenjem uboda na čovjeku, rekao je Enrih Merdić, profesor na Odjelu za biologiju i ključni čovjek kada su u pitanju komarci u našoj županiji.

Na samoj stranici osim broja komaraca možete saznati i sve što vas je zanimalo o komarcima u Osijeku te o komarcima općenito.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari