29. svibnja otvorenje trga na Jugu 2

Novi trg na Jugu 2 poprimio je konačan oblik te je prošao tehnički pregled i nakon uklanjanja manjih nedostataka bit će spreman za prepuštanje građanima.

Novim trgom dominira skulptura poginulim, ali i živućim braniteljima Juga 2 s natpisom: “Herojsko srce branitelja i stanovnika Juga 2”.Među betonskim kockama podloge Trga ima i kocaka tamnijih boja, koje simboliziraju ratne ožiljke ove četvrti.

“Radovi su gotovi, a otvorenje trga zasigurno je najznačajnija manifestacija ove godine na Jugu 2. Otvorenje je zakazano za 29. svibnja, kada ćemo, uz otvaranje novog trga, proslaviti i dan Gradske četvrti Jug 2 pa pozivam sve sugrađane da nam se pridruže toga dana”, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

U Trg je uloženo približno 3,5 milijuna kuna, a tom investicijom Jug 2 dobio je nov sadržaj, komunalnu opremu, spomenik i mjesto okupljanja.

“Projekt mi se svidio od prvog trenutka, kada sam ga vidio na papiru, a nakon što sam prošetao trgom moram priznati da mi se sada još više sviđa”, kaže Bubalo.

Tekst: I.Sekol (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari