VIDEO: Slavonija i Baranja imaju ogroman turistički potencijal

  O baštini i tradiciji u turizmu, turizmu uz vode i rijeke, proizvodima i njihovoj distribuciji govorilo se među ostalim na trećem međunarodnom kogresu o ruralnom turizmu.

O O baštini i tradiciji u turizmu, turizmu uz vode i rijeke, proizvodima i njihovoj distribuciji govorilo se među ostalim na trećem međunarodnom kogresu o ruralnom turizmu.

Kongres je započeo srijedu u Osijeku, a trajat će sve do subote.  Kongres je kako se moglo čuti uz znanstvenu i stručnu javnost namijenjen i turističkim seljačkim gopodarstvima kao i poduzetnicima u ruralnom turizmu.

Problem u Hrvatskoj je taj što turizam uglavnom ovisi o ljetnoj sezoni i upravo stoga treba u budućnosti razvija ruralni turizam. Uz ostalo rečeno je na otvorenju Kongresa, te istaknuto kako upravo ruralni turizam treba biti jedna od djelatnosti koja će ljudima omogućiti ostanak na tom ruralnom području.

Tako bi ruralni turizam trebao biti bitna stavka u strategiji, jer kako ističu u u Ministarstvu turizma prepoznali su njegov značaj, no stvari se kažu ne mogu promijeniti preko noći.
Na otvorenju kongresa čulo se i kako Osijek, ali i cijela Osječko-baranjska županija imaju veliki potencijal kada je ruralni turzim u pitanju. Uz ostalo tu je i sam grad Osijek, koji je kako je kazao gradonačelnik Bubalo jedan lijepi kamenčić u mozaiku lijepe nam Hrvatske, a koji svake godine privlači sve veći broj turista.
Inače kongres je okupio više od 200 sudionika, 140 znanstvenih, a u dva dana bit će predstavljeno 20 stručnih radova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari