Uskoro plaćanje parkiranja kod Doma zdravlja

Na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika Krešimira Bubala našlo se čak 50 točaka, od kojih izdvajamo onu o izmjenama u sustavu naplate parkiranja.

Na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika Krešimira Bubala našlo se čak 50 točaka, od kojih izdvajamo onu o izmjenama u sustavu naplate parkiranja.

Zbog činjenice da je trenutačno, uglavnom zbog ukidanja parkiranja na Trgu L. Ružičke i označavanju novih invalidskih mjesta, u naplati 56 mjesta manje, određena su zamjenska.

Iz sustava naplate uklonjeno je 45 mjesta u prvoj i 11 mjesta u drugoj zoni. Sva nova mjesta su u drugoj zoni, a odabrali smo područje za koje je bilo najviše zahtjeva građana, čak i službeni zahtjev Vijeća GČ Tvrđa. Riječ je o malom dijelu Zvonimirove ulice i zapadnoj strani Parka kralja Krešimira. Iznos koncesije se nije mijenjao, a u sustavu naplate je ukupno 2.531 mjesto“, izvijestio je pročelnik za komunalu Milan Kamenko.

Izrađeni su nacrti prijedloga izmjena Prostornog i Generalnog urbanističkog plana. Razlozi su usklađivanje s županijskim Prostornim planom i zakonskim izmjenama, no i preispitivanje provedivosti postojećih planova. Javna rasprava održat će se od 8. do 26. lipnja, u sklopu čega je određeno i javno izlaganje prostornog plana 11., a GUP-a 11. i 12. lipnja. Radovi će biti izloženi u Kuhačevoj 9. Ovih dana bit će potpisan ugovor za izradu hortikulturno-oblikovnog uređenja parka Zrinjevac. Vrijedan je 85.000 kuna, a rok za izradu je 60 dana od potpisa ugovora.

VIDEO:

{youtube}zUnbkBgCe3A{/youtube}


Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari