dosad prodano 800 komada

Langošica za Marinelu: Veliko srce zajednice na djelu

U kratkom vremenu stvorio se veliki red. Akcija traje sve do 18 sati

U Osijeku, zajedništvo je uvijek bilo na prvom mjestu. No, nikada prije nije bilo tako očito koliko ta zajednica brine za svoje članove kao što je to bilo tijekom današnje humanitarne akcije pod nazivom “Langošica za Marinelu.” Ova hvale vrijedna inicijativa organizirana je s ciljem pomoći Marinelu, mladoj djevojci koja je doživjela tešku sudbinu nakon što je pretrpjela moždani udar, a trenutno se nalazi na liječenju u Zagrebu.

Akciju na donjogradskoj tržnici je pokrenuo obrt “Slavonska duša,” lokalni ugostiteljski obrt koji je inače poznata po svojim ukusnim langošicama. No, ovaj put langošice su imale poseban cilj – prikupiti sredstva za Marinelu i pomoći joj u njezinom procesu oporavka.

Marinela je mlada žena koja je nenadano suočena s izazovima koje je donio moždani udar. Njeni prijatelji, obitelj i lokalna zajednica nisu oklijevali priskočiti u pomoć. Obrt “Slavonska duša” brzo je organizirao humanitarnu akciju, a langošice su postale glavni alat za prikupljanje sredstava.

>> Oboljeloj Marineli napokon pružena pomoć: Nakon boravka u domu, sutra putuje s bakom u Zagreb na liječenje

Red za langošicu na donjogradskoj tržnici cijelo vrijeme je nekoliko desetaka metara. Ljudi dolaze iz različitih dijelova grada kako bi podržali Marinelu.

U svega nekoliko sati, prodano je nevjerojatnih 800 langošica, a akcija traje sve do 18 sati ili dok se ne potroši sve tijesto. Sav prihod od prodaje  ide izravno u fond za pomoć Marineli. 

>> 28-godišnja Osječanka bez odgovarajuće je liječničke skrbi nakon moždanog udara, o njoj brine njezina baka borac

Ova humanitarna akcija nije samo pružila financijsku pomoć, već i osnažila zajednicu, pokazujući koliko je važno brinuti se za svoje bližnje u teškim trenucima.

Osječani već pripremaju i nove akcije pa će tako na gornjogradskoj tržnici tvrtka Trampolin u srijedu 4. listopada od 8:30 do 12 sati također prodavati langošice, a čiji će prihod ići za liječenje Marinele.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari