18. FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA OSIJEK

FIPO stekao punoljetnost

Povodom rođendana našeg grada Osijeka, po 18. put organiziran je u našem Gradu jedinstveni Festival izviđačkih pjesama OsijekFIPO (29.11.-1.12.)  na kojem je nešto manje od 300 sudionika zapjevalo Osijeku za rođendan. Program za rođendan Gradu Osijeku obogatile su plesne i pjevačke grupe i društva.

Tijekom tri festivalska dana u Gradu Osijeku, sudionici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije imali su prilike vidjeti ljepote našeg grada, posjetiti Advent u Tvrđi, obići Donji i Gornji Grad, upoznati i djelić naše predivne Slavonije, naše Hrvatsko Podunavlje (Bijelo Brdo, Dalj, Aljmaš i Dalj Planinu) i vidjeti kako su Osijek i Slavonija i Baranja divno mjesto za život svih ljudi. Sudjelovali su i u radionicama o zdravom načinu života, jer izviđaštvo i je zdrav način života.

U prepunoj dvorani Doma Hrvatske vojske, gdje se tražilo mjesto više, sudjelovali su na Festivalu sljedeće izviđačke udruge: US “Sv. Juraj” Bjelovar, Savez izviđača Grada Zenica, Izviđači Temerin,  OIP “Uljanik” Pula,  UI “Slavonski Hrast” Osijek,  OIP “Savski Čivijaši” Šabac,  TUS “Tur” Velika Gorica, OI “Žarko Zrenjanin-Uča” Bela Crkva, UKI “Jarmina” Jarmina,  OI “Tino Lorenzetto” Rovinj, OI dr. Mladen Stojanović  Prijedor, OI Sveti Sava Beograd, OI Iovallios Valpovo i naravno družine iz Izviđačkog kluba Javor: Jagode, Runolist, Mravi i Lipa.

Osim izviđačkih udruga, svojim nastupom obogatili su program: HPD Lipa Dječji zbor, Udruga mažoretkinja općine Nuštar,  Udruga Šokačka grana Osijek  i Plesni klub Kick Osijek. 

Sudionici festivala, ali i svi posjetitelji sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja higijenskih potrepština za izbjeglice u suradnji s udrugom studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku – PSIHOS. 

Ušli smo u mjesec prosinac. Zadnji mjesec u godini, no divan mjesec s posebnim ozračjem. U delegaciji hrvatskih izviđača, koji će 14.12. preuzeti u Beču izviđačko Betlehemsko svjetlo i donijeti ga u Hrvatsku, prvo u Zagreb, zatim u Đakovo pa u Osijek 15. prosinca, bit će i četiri člana osječkih izviđača.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari