verajine trupe

Rukometaši Osijeka krenuli s pripremama za novu sezonu

RK Osijek

Tijekom pripremnog razdoblja u planu je šest prijateljskih utakmica, a igrači su iznenadili zavidnom fizičkom spremom nakon pauze

Rukometaši Osijeka započeli su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Trener Frano Veraja odradio je prozivku 5. kolovoza ispred Veslačkog kluba Iktus, a ovaj je tjedan u ŠD Zrinjevac treniralo 13 igrača.
Nakon nešto više od dva mjeseca, ponovno su se okupili rukometaši Osijeka s istom željom i ambicijama kao i prethodne sezone – u što boljem svjetlu predstaviti se u Paket24 Premijer ligi. Pokazali su osječki rukometaši prethodne polusezone sjajnu igru i zavidnu atmosferu u momčadi, a to će im poslužiti kao dobar temelj za nadolazeću natjecateljsku godinu. U nju će pak krenuti u nešto izmijenjenom sastavu. Redove Rukometnog kluba Osijek napustili su Dominik Liščić, Roko Purić koji je prešao u slovenski Koper te Ivan Lukac kojemu će novi angažman biti u vinkovačkoj Bjelin Spačvi. U drugom smjeru, na Zrinjevac se vratio Ivan Barišić koji igra na lijevom krilu i dolazi iz Valpovke.

Trener Frano Veraja tako je na raspolaganju ovaj tjedan imao 13 igrača, a to su: Dino Hećimović, Lovro Frajhaut, Karlo Vašarević, Ivan Barišić, Matej Zrno, Marko Maganić, Hrvoje Bošnjak, Domagoj Nedić, David Čičak, Fran Ćurić, Noa Kovačević, Niko Glavan i Luka Šarić. Bruno Vuković trenutno je s reprezentacijom mlađih juniora na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, a naknadno bi se trebali priključiti Tomislav Babić i Rok Kekez koji je bolestan. Klub je u procesu dogovora s još jednim pivotom koji bi nadomjestio odlazak Lukca.

“Moram pohvaliti dečke koji su došli na prvi dan priprema u zavidnoj fizičkoj spremi”, istaknuo je trener Veraja i dodao: “Otišlo nam je par igrača, pa je ideja da ih sada nadomjestimo što boljim treningom. Nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti i još neka pojačanja kako bismo što konkurentniji dočekali početak sezone. Atmosfera je odlična kao i uvijek, ekipa marljiva i motivirana, vjerujem da ćemo odraditi dobar posao i nastaviti s dobrim igrama i sljedeće sezone.”

Pred Verajinim je izabranicima sada mjesec dana intenzivnog treniranja, pri čemu će prvih tjedan dana posvetiti kondicijskoj pripremi, a onda će krenuti i rukometni treninzi. Kao i do sada, za fizičku će se spremu igrača pobrinuti kondicijski trener Borna Wertag. Dogovoreno je i šest prijateljskih utakmica, i to s domaćim i susjednim klubovima. Prva je na rasporedu već 14. kolovoza protiv Đakova na Zrinjevcu, a druga 17. kolovoza protiv Moslavine u okviru Memorijalnog turnira „Saša Cesar Celje“. Kasnije je još u planu uzvrat protiv Đakova, te ogledi s momčadima Tuzle i Borca iz Banja Luke.

Nova sezona Paket24 Premijer lige počinje 7. rujna, a Osječane odmah čeka težak zadatak – gostovanje kod prvaka iz Zagreba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest