20. veljače

Spektakularni svjetski kup u atletici “World Athletics Indoor Tour Bronze Memorijal Josip Gašparac” ponovno u Osijeku

PR

Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre te svjetska i europska atletska prvenstva

Osijek će ove veljače postati epicentar atletike, okupljajući najbolje svjetske skakače s motkom na World Athletics Indoor Tour Bronze “Memorijal Josip Gašparac” – svjetskom kupu u atletici.

Organiziran od strane Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek već sedmu godinu zaredom, ovogodišnje natjecanje ima poseban značaj zbog prestižne titule dodijeljene od strane Svjetske atletske federacije (World Athletics).

Miting, koji je tradicionalno bio poznat po natjecanju u skoku s motkom, već drugu godinu zaredom dobio je epitet svjetskog kupa, odnosno World Athletics Indoor Tour Bronze, postavljajući se tako među najprestižnije svjetske i europske atletske događaje. Ova titula donosi veliki značaj ne samo natjecateljima, već i samom gradu Osijeku koji će ugostiti 40-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica.

Među najavljenim sudionicima zaista su velika i jaka imena koja otkrivamo uskoro.

Natjecanje će se odvijati u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku, a grad će postati središte svjetske i europske atletike u utorak, 20. veljače. Žene će skakati s motkom u 14,30, a muškarci u 18,30 sati.

Drugoga dana natjecat će se B skupine skoka s motkom u muškoj i ženskoj konkurenciji (srijeda, 21. veljače).

Osim sportskog užitka, ovogodišnje natjecanje ima i veliki utjecaj na svjetsku atletiku. Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre te svjetska i europska atletska prvenstva.

Jedna je od važnijih novosti ove godine i uživo prijenos na Sportskoj televiziji, dok je “Live streaming” natjecanja potvrđen od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom koji će omogućiti članicama Svjetske i Europske atletske federacije praćenje događaja u stvarnom vremenu.

Ulaz je na ovaj sportski spektakl besplatan, što dodatno potiče ljubitelje atletike na to da podrže vrhunske sportaše u Osijeku.

Više informacija možete saznati na službenim web stranicama i društvenim mrežama natjecanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari