Proteklog vikenda

Tri bronce za AK Slavonija-Žito na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima

PR

Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum

Proteklog je vikenda, odnosno 25. i 26. veljače za kraj dvoranske sezone u Zagrebu održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima.

Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum.

Stariji kadet Stjepan Tarcal okušao se u petoboju, gdje nakon svih disciplina (60 m s preponama, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle (4 kg) te 800 m) ostvaruje 2456 bodova i osvaja brončanu medalju. Zanimljivo je istaknuti da je Tarcalova “najjača” disciplina skok s motkom, gdje dominira na državnoj razini, no da je talentiran i u trčanju pa je tako, dosadašnjim državnim odličjima u skoku s motkom i štafeti 4×300 m, dodao i jednu broncu s višeboja.

U petoboju nastupila je i seniorska sprinterica Dorotea Šešum. Nakon dulje natjecateljske pauze te posvećenosti fakultetskim i trenerskim obvezama, ove se godine vratila u natjecateljske vode. Čini se da je to bila dobra odluka jer je i njoj, po završetku svih petobojskih disciplina, također pripala bronca s 2855 ostvarenih bodova.

Najviše je posla imao stariji junior Karlo Salaj, aktualni državni prvak u skoku s motkom među juniorima. On je nastupio u sedmoboju (60 m, skok u dalj, bacanje kugle (6 kg), skok u vis, 60 m prepone, skok s motkom te 1000 m), u čemu je osvojio 2673 bodova koji su bili dostatni za još jednu brončanu medalju za AK “Slavonija-Žito”.

Ukupno su osvojene tri državne medalje, čime su u Klubu, s obzirom na kompleksnost višeboja, više nego zadovoljni.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari