budući šampioni

Mladi gimnastičari Osijek-Žito do pregršt medalja proteklog vikenda

Sjajna forma natjecatelja i natjecateljica GD Osijek-Žito

Nakon izvrsnih rezultata na prvim službenim natjecanjima u 2022. godini, mladi gimnastičari i gimnastičarke GD Osijek – Žita protekli vikend uspješno su nastavili sjajan niz. Iz natjecanja u natjecanje potvrđuje se kvaliteta budućih zvijezda kluba s već tradicionalnim uspjesima na velikoj sceni njihovih starijih klupskih kolega.

Drugo kolo Regije Istok za djevojčice održalo se u Slavonskom Brodu i Belom Manastiru, a djevojčice GD Osijek – Žita ponovo su pokazale da su konkurentne za postolja.

Zadovoljstvo formom djevojčica nije krila ni trenerica Karla Kovačević.

“Izuzetno sam zadovoljna nastupima naših djevojčica koje su u Slavonskom Brodu i Belom Manastiru pokazale značajan napredak. Djevojčicama je ovo bilo prvo natjecanje na regionalnoj razini te uz ponešto suza i padova, što je sastavni dio sporta, ostvarile su odlične rezultate i okitile se medaljama. Čvrsto vjerujem da su nam natjecateljice spremne za velike rezultate u budućnosti.”

Sjajna forma natjecateljica potkrijepljena je i sljedećim rezultatima:

Petak, 8.4. (slobodni program)

U1 – 1. mjesto ekipno
U1 – Tara Pačarek, 1. mjesto
U1 – Anja Garić Močković, 2. mjesto
U1 – Greta Filipović, 3. mjesto
U2 – Pavla Sršić, 1. mjesto

Subota, 9.4. (obavezni program)

Ekipno – 2. mjesto
Ema Putar – 1. mjesto
Karla Strmečki – 3. mjesto
Iva Alagić – 5. mjesto

“Razvoj ženske gimnastike našeg kluba za sada ide u odličnom smjeru, a uz ovakvu kvalitetu natjecateljica te neospornu kvalitetu i infrastrukturu GD Osijek – Žito, napredak je zajamčen”, zaključila je trenerica Karla.

Nedjelja je također bila vrlo uspješna za osječke gimnastičare iz Sokola – uz odličnu organizaciju 2. kola Regije Istok za dečke, domaći natjecatelji su pokazali odličnu formu te se okitili medaljama. Rezultat je ovo višemjesečnog truda i rada vježbača i njihovih trenera Tomislava Markovića i Daniela Zečevića, a ovime klub nastavlja svoju prepoznatljivost po razvoju vrhunske muške sportske gimnastike.

Rezultati:

Univerzalni program, dječaci mlađi – pojedinačno: 1. mjesto – Luka Damjanović

Univerzalni program – dječaci stariji – ekipno: 1. mjesto

Univerzalni program – dječaci stariji – pojedinačno:
1. mjesto – Adrian Adamček
2. mjesto – Jakov Mađarević
3. mjesto – Petar Matošević
4. mjesto – Niko Burić
5. mjesto – Niko Pušić
6. mjesto – Šimun Kečkeš

Obavezni program – kadeti – pojedinačno:

1. mjesto – Domagoj Ivić

“Još jedno sjajno kolo Regije Istok je iza nas. Vrlo smo ponosni na naše dečke koji dokazuju svoju kvalitetu iz kola u kolo. Imamo nekoliko sitnica za popraviti, odnosno “očistiti” pojedine vježbice kako bi se što bolje pripremili za Prvenstvo Hrvatske. Sudeći po dosadašnjim natjecanjima, dečki imaju vrhunsku kvalitetu koju ćemo kontinuirano poboljšavati te, vjerujemo, donijeti brojna odličja u naš Osijek”, istaknuo je trener Tomislav Marković, inače i donedavno uspješan hrvatski reprezentativac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari